Кремъл заяви днес, че всякакво разполагане на войски на НАТО

...
Кремъл заяви днес, че всякакво разполагане на войски на НАТО
Коментари Харесай

Руската армия очаква нападения с дронове

Кремъл съобщи през днешния ден, че всякакво разполагане на войски на НАТО в Украйна ще докара до повишение на напрежението покрай съветските граници, и ще принуди Москва да предприеме спомагателни ограничения, с цел да подсигурява сигурността си, съобщи Ройтерс. Това се случва на фона усилването на съветското военно наличие на границите на Украйна, обезпокоило НАТО, откакто през вчерашния ден Русия предизвести, че една сериозна ескалация на спора в Донбас може да " унищожи " Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели през днешния ден пред публицисти, че обстановката по линията за надзор в Източна Украйна сред украинските въоръжени сили и проруските сепаратисти е много тревожна и се правят голям брой " провокации ". Американският министър на защитата Лойд Остин през вчерашния ден е разговарял с украинския си сътрудник Андрий Таран и е осъдил, по думите му, " неотдавнашната ескалация на нападателните и провокативни дейности на Русия в Източна Украйна ", заяви Пентагонът.

Украинското военно разузнаване на собствен ред упрекна Русия в образуване на провокации, с цел да сътвори предлог за изпращане на спомагателни съветски военни елементи в Донбас. " Освен това не може да се изключи опит за нахлуване на съветски военни сили надълбоко в украинска територия ", показва разузнаването. Говорителят на Кремъл, от своя страна, съобщи, че " Русия не заплашва и в никакъв случай не е заплашвала никого ", отбелязва Франс прес.

Руските въоръжени сили се готвят да проведат военни учения за отбиване на набези с дронове, съобщи Франс прес. По информация на Южния боен окръг, който включва зоните, граничещи с Украйна, и Крим, над 50 батальона с общо 15 000 военни ще се образоват на " електронна война и противовъздушна защита за отбрана от удари с дронове ". Армията не посочи тъкмо по кое време ще стартират ученията, само че те ще бъдат точно в зоната, където Украйна и Съединени американски щати оповестиха за концентриране на съветски войски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР