Кремъл заяви, че изгонването на осем руснаци от дипломатическата мисия

...
Кремъл заяви, че изгонването на осем руснаци от дипломатическата мисия
Коментари Харесай

Кремъл: Не си правим илюзии за отношенията с НАТО

Кремъл съобщи, че изгонването на осем руснаци от дипломатическата задача на Москва в НАТО " съвсем изцяло " подкопава всяка вяра за възстановяване на връзките, предава радио " Свободна Европа``, базирайки се на ТАСС.

" Има явно несъгласие в изказванията на представители на НАТО за желанието за нормализиране на връзките с нашата страна и действителните дейности ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от съветските осведомителни организации. " Тези дейности, несъмнено, не ни разрешават да си вършим илюзии по отношение на опцията за нормализиране на връзките или обновяване на разговора с НАТО ", сподели той.

Междувременно генералният секретар на НАТО съобщи, че решението да се понижи съветската мисия е взето въз основа на неуточнено разузнаване, само че не е обвързвано с някакво съответно събитие или деяние. Пред кореспонденти Йенс Столтенберг съобщи, че връзките сред алианса и Москва сега са ``на най-ниската точка от края на Студената война``. " Това решение не е обвързвано с някакво съответно събитие, само че от известно време следим увеличение на злокачествената интензивност от страна на Русия и по тази причина би трябвало да бъдем бдителни ", сподели Столтенберг.

Вчера НАТО реши да понижи съветската задача и осем дипломати ще бъдат изгонени в отговор на съмнения за враждебни действия, оповестява РИА Новости.
" НАТО реши да понижи на половина задачата на Русия към алианса в отговор на хипотетичните противников дейности на Русия, в това число убийства и шпионаж. Осем дипломати, считани за скрити разузнавачи, ще бъдат помолени да изоставен ", написа редакторът на Дебора Хейнс в

БНР напомня, че съветската задача бе понижена и откакто през 2018 година Англия упрекна Русия за отравянето с нервнопаралитичното вещество ``Новичок`` някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Тогава бяха изгонени 7 членове на задачата.

Съветът НАТО-Русия като цяло не действа от 2014 година, когато Русия анексира полуостров Крим от Украйна.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР