Кремъл премества малка част от войските си далеч от Киев,

...
Кремъл премества малка част от войските си далеч от Киев,
Коментари Харесай

САЩ: Русия не се изтегля истински

Кремъл реалокира дребна част от войските си надалеч от Киев, само че " сме уверени, че става дума за разбъркване, а не същинско евакуиране ", съобщи представителят на Пентагона Джон Кърби, съобщи БНр, базирайки се на Ройтерс.

Вчера съветската страна разгласи, че ще понижи в пъти военната си интензивност към украинската столица, с цел да даде късмет на мирните договаряния. Представител на съветския президент посочи, че деескалацията не значи преустановяване на огъня.

Заплахата за Киев не е завършила, съобщи от своя страна представителят на американското военно ведомство и предизвести, че " би трябвало да чакаме огромна атака в други елементи на Украйна ".

Пентагонът разгласи, че изпраща на североизточния фланг на НАТО, в Литва, още подкрепления - 10 многоцелеви изтребителя Ф-18 и повече от 200 бойци.

Междувременно президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разиска в телефонен диалог с водачите на Франция, Германия, Италия и Англия евентуален нов пакет от многомилионна поддръжка за Украйна в битката ѝ против Русия, оповестиха от Белия дом.

" Ройтерс " цитира източник съгласно който Съединени американски щати и съдружниците разискват помощ за Украйна, която може да доближи до половин милиард $.

Американски формален представител отхвърли да удостовери сумата, само че сподели, че Съединени американски щати работят за това да продължат поддръжката си за украинското държавно управление в филантропичната, финансовата и в областта на сигурността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР