Кремъл предупреди днес, че санкциите на ЕС върху руския петрол

...
Кремъл предупреди днес, че санкциите на ЕС върху руския петрол
Коментари Харесай

Кремъл: Русия може да промени маршрута за износ на петрол, за да ограничи загубите си

Кремъл предизвести през днешния ден, че глобите на Европейски Съюз върху съветския нефт ще ударят световния енергиен пазар, само че Москва може да промени маршрута за петролния експорт, с цел да ограничи личните си загуби, съобщи Ройтерс.

Лидерите на Европейски Съюз тази седмица се споразумяха за ембарго върху съветския недопечен нефт, което ще спре 90 на 100 от продажбите на съветски нефт в 27 страни членки на Европейски Съюз до края на годината.

Тези наказания ще имат негативно въздействие върху целия континент - за европейците, за нас и за целия световен енергиен пазар, сподели пред медиите представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Над една четвърт от доставките на нефт в Европа през 2021 година са били от Русия, като на Европейски Съюз се пада съвсем половината от целия съветски експорт на недопечен нефт и петролни артикули, сочат данни на Международната организация по силата (МАЕ).

Цените на електрическата енергия скочиха до дълголетен най-много, откогато Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, което докара до невиждан скок на инфлацията и породи опасения за рецесия с разноските за живот в Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Москва към този момент е почнала да трансформира маршрутите за доставки отвън Европа след налагането на наказания, заяви Кремъл.

Това са целеви, систематични действия, които ще ни разрешат да минимизираме негативните последствия, сподели през днешния ден Песков пред медиите.

Индия е една от печелившите страни от спирането на съветските доставки за европейски клиенти, като купува рекордни количества съветски нефт със сериозна отстъпка по отношение на референтните пазарните цени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР