Кремъл порица новите икономически санкции, обявени от САЩ във връзка

...
Кремъл порица новите икономически санкции, обявени от САЩ във връзка
Коментари Харесай

Кремъл обяви новите санкции на САЩ за незаконни

Кремъл порица новите стопански наказания, оповестени от Съединени американски щати по отношение на нападението с нервнопаралитично вещество в английския град Солсбъри, като неприемливи и противозаконни, само че добави, че резервира вяра за по-конструктивни връзки с Вашингтон, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Категорично считаме за недопустимо свързването на новите ограничавания, които продължаваме да считаме за противозаконни, със " случая Солсбъри ", съобщи Дмитрий Песков, прессекретар на съветския президент Владимир Путин. Той акцентира, че " не може да става и дума " за допустимо съучастничество на Русия към потреблението на химическо оръжие в Солсбъри, съобщи ТАСС.

" Не единствено това, а и не можем да приказваме еднопосочно какво и по какъв начин е употребявано във Англия, защото не разполагаме с информация и не сме получили отговор от английска страна на предлагането ни за взаимно следствие на този случай, който провокира у нас сериозна угриженост ", добави Песков.

Прессекретарят на Путин увери, че съветската финансова система е постоянна и съобщи, че Москва продължава да се надява на възстановяване на връзките си с Вашингтон, отбелязва Ройтерс.

Песков разяснява и обстоятелството, че импортираният от американски сенатори законопроект за нови наказания против Москва предлага Русия да бъде приета за страна, спонсорираща тероризма. " В законодателните органи на разнообразни страни работят доста горещи глави и без подозрение, тези глави от време на време позволяват доста прочувствени изявления, намиращи се оттатък границите на рационалното ", съобщи той. " Всеки път ги следим деликатно и се опитваме да разберем до каква степен това има отношение към формалната позиция на една или друга страна ", увери Песков, представен от ТАСС.

" Сега, когато виждаме в Сирия оставащите терористични групировки - и прелестно си даваме сметка кой и по какъв начин ги спонсорира - можем да се обърнем с този въпрос към други страни: а кои в действителност са същинските спонсори на тероризма? ", акцентира той.

Решението за нови наказания е изрично враждебно и се отличава от комплицираната, само че градивна атмосфера, в която протече срещата на високо ниво сред водачите на Русия и Съединени американски щати в Хелзинки, съобщи Песков. Той позволи опцията Вашингтон да ограничи полетите на съветската компания " Аерофлот ", и добави, че сега от Вашингтон може да се чака всичко, определяйки Съединени американски щати като непредсказуем сътрудник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР