Кремъл отказа да коментира дали четиримата арестувани за нападението в

...
Кремъл отказа да коментира дали четиримата арестувани за нападението в
Коментари Харесай

Кремъл отказа да коментира изтезавани ли са били заподозрените атентатори

Кремъл отхвърли да разяснява дали четиримата задържани за нападението в концертна зала в Москва предходната седмица са били подложени на малтретиране , откакто са били арестувани, съобщи Агенция Франс Прес.



" Ще оставя този въпрос без отговор ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков по време на ежедневния брифинг за пресата, откакто в съветските обществени медии се появиха известия и видеоклипове за кървави разпити след арестуването на мъжете.
 
 терористи Русия БГНЕС

Четирима мъже бяха задържани в събота, а по-късно и упрекнати в осъществяване на терористичния акт в концертната зала „ Крокус сити хол “ край съветската столица в петък, при който починаха близо 140 души, а минимум 182 бяха ранени.

Това са Далериджон Мирзоев, Саидакрами Рачабализода, Шамсадин Фаридуни и Мухаммадсобир Файзов.

Четиримата имаха разнообразни физически пострадвания при довеждането им в правосъдната зала. Файзов беше беше на инвалиден стол , като очевидно той е изгубил едното си око , подложен му е и катетър. Според силите за сигурност той е оказал опозиция при ареста .

Мирзоев пък се яви пред съда с найлон, завит към едното му ухо. Към момента не е ясно дали той е останал без слуховия си орган.

BBC показва, че видеозаписи на брутални разпити са изтекли от съветските сили за сигурност, а отчетите сочат, че най-малко един от тях е бил подложен на изтезания с ток.



Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР