Кремъл окачестви днес като "абсурдни" и"глупави" твърденията на някои американски

...
Кремъл окачестви днес като "абсурдни" и"глупави" твърденията на някои американски
Коментари Харесай

Кремъл: Предположенията, че Тръмп може да е руски агент, са пълни глупости

Кремъл окачестви през днешния ден като "абсурдни " и "глупави " изказванията на някои американски медии, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп може да е работил за Русия, съобщи Асошиейтед прес.

"Това са цялостни нелепости, какво има да се разяснява тук? ", сподели в отговор на журналистически въпрос Юрий Ушаков, асистент на съветския президент Владимир Путин, представен от АП и ТАСС.

"Нещата към този момент отиват толкоз надалеч, че е дори неловко да се приказва. Как може президентът на Съединени американски щати да бъде сътрудник на друга страна? ", попита с неразбиране той.

По-рано през днешния ден същата тематика бе наранена и от съветския външен министър Сергей Лавров на обзорната му конференция в Москва. Той бе запитан дали Русия би разгласила протокола от диалога на четири очи сред президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин при първата им публична двустранна среща в Хамбург през 2017 година Лавров отхвърли концепцията, като сподели, че това опонира на главните правила на дипломацията.

Според него сходни претенции са израз на противозаконна интервенция в конституционните пълномощия на президента на Съединени американски щати да организира външната политика на страната. А във връзка самата поява на догатки, че Тръмп може да е работил като съветски сътрудник, Лавров означи, че те свидетелстват за срутва на журналистическите стандарти в американските медии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР