Кремъл обвини САЩ и НАТО, че засилват напрежението, след като

...
Кремъл обвини САЩ и НАТО, че засилват напрежението, след като
Коментари Харесай

Кремъл: НАТО засилва напрежението с разполагането на военни сили в Източна Европа

Кремъл упрекна Съединени американски щати и НАТО, че ускоряват напрежението, откакто военният блок съобщи, че укрепва източната защита на Европа на фона на рецесията в Украйна, заяви Агенция Франс Прес.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Вашингтон и НАТО ескалират напрежението:

„ Искам да подчертая, че всичко това не се случва поради това, което вършим ние, Русия. Всичко това се случва поради дейностите на НАТО и Съединени американски щати и поради информацията, която те популяризират “, акцентира Песков.

„ През последните месеци западните медии все по-често оповестяват за подготовката на Москва за „ инвазия “. Руската страна неведнъж ги опровергаваше и наблягаше, че сходни изказвания се употребяват за създаване на войските на Северноатлантическия блок наоколо до неговите граници. “, добави той.

Песков означи, че интензивността на НАТО наоколо до съветските граници не може да бъде пренебрегната от съветските военни.

„ Подобни дейности и засилената интензивност на НАТО наоколо до нашите граници не могат да бъдат подценявани от нашите военни, които дават отговор за сигурността на страната ни “, уточни представителят на Кремъл.

Той обаче предложи въпросът дали присъединяване на кораби от Балтийския флот в учения може да се преглежда като реакция на преразпределението на силите на НАТО в Източна Европа и балтийските страни, да бъде насочен към Министерството на защитата.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР