Крем карамелът е страхотен десерт, който никога не стига. Затова

...
Крем карамелът е страхотен десерт, който никога не стига. Затова
Коментари Харесай

Крем карамел – Вижте как лесно и бързо да си приготвим (ВИДЕО)

Крем карамелът е страховит десерт, който в никакъв случай не стига. Затова през днешния ден ви предлагаме рецепта, с която да решите проблемите си. По принцип приготвянето на крем карамел е пипкава работа, тъй като обичайно се прави в купички и изисква време. Но през днешния ден ще ви покажем по какъв начин да го извършите напряко в тава по този начин, че да има задоволително за всички!

Продуктите, които ни трябват са:
✔️ 6 яйца;
✔️ пакетче ванилия;
✔️ 800 милилитра прясно мляко;
✔️ захар.

Първо взимаме огромен бездънен съд и в него разбъркваме яйцата, дружно с една чаена чаша захар.

Към тях прибавяме и ванилията и още веднъж разрушаваме добре с миксера. След това прибавяме млякото и отново разбъркваме. Когато приключим с приготвянето на сместа за крем карамела, прекосяваме към карамелизирането на захарта. Тук се изисква малко повече внимание, тъй като в случай че не сме бързи, захарта може да се втвърди.

И по този начин, взимаме тавата, в която ще печем крем карамела и в средата й сипваме 3 супени лъжици захар. Оставяме на котлона, до момента в който получим карамел. След това с въртеливи придвижвания разнасяме карамелизираната захар по дъното на цялата тава.

Следващата стъпка е да изсипем деликатно сместа в тавата. Когато сме подготвени слагаме да се пече на 150 градуса, за към 45 минути. Разбира се, може да се пече и на водна баня. Това е нашата рецепта за крем карамел!

Вижте и видеото с цел да добиете по-ясна визия. Добър вкус от нас!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР