Кредит за машини и лизинг на земя. Това търсят българските

...
Кредит за машини и лизинг на земя. Това търсят българските
Коментари Харесай

Земеделци търсят кредити и лизинг за земя и машини

Кредит за машини и лизинг на земя. Това търсят българските земеделци, сочи национално маркетингово изследване в цялата страна. Според данните близо 2/3 от интервюираните имат потребност от почти 200 000 лв. заеми, с цел да поддържат бизнеса си настоящ.

Според арендаторите, най-важното при тегленето на заем са бързото приемане на средствата, неналичието на администрация, преференциалните условия и гаранцията, че те няма да се трансформират.

За да отговори на търсенето и на условията на земеделците, „ Агрион Финанс “ неотдавна промени изискванията по най-популярния си артикул - лизинга на земя. Той към този момент е с по-гъвкави условия, преференциална рента и усъвършенствани параметри. Компанията, която е дъщерно сдружение на водача в ръководството на земеделска земя – „ Агрион “, дава опция на клиентите си да получат до 100% финансиране от размера на пазарната оценка на земята и доста редуцира процедурата и периодите за разпределяне на финансирането.

Това дава опция на фермерите да разширят своите стопанства или да закупят нови терени, без да нарушават проектите си за развиване или за закупуване на нова техника.

През миналата година, най-голяма е била потребността от заем за закупуване на машини (41,2%), а всеки четвърти е декларирал, че е взел лизинг за закупуване на земя, сочи проучването.

Според същото изследване, за над половината от арендаторите, „ Агрион “ е пожеланият сътрудник и се употребява с най-голямо доверие измежду небанковите институции, предоставящи лизинг на земя. Предишно проучване сподели, че компанията е желан сътрудник на над 75 на 100 от притежателите на земя.

„ Компанията отпуска до 100% от размера на пазарната оценка на земята, обект на лизинга. Ако цената на определения терен съответствува с оценката, на лизингополучателя не се постанова да взе участие със лични средства, а непосредствено стартира да изплаща вноските. Това е съществено облекчение за по-малките и междинни земеделци, за които обезпечаването на самоучастието постоянно е съществено предизвикателство “, разясняват от „ Агрион Финанс “. Лихвата е преференциална, което също икономисва доста пари на фермерите.
Сериозно облекчение за фермерите е и правенето на самостоятелен погасителен проект за всеки лизингополучател. „ Агрион Финанс” може да разсрочи изплащането на земята за интервал до 10 години, като според от финансовите потоци на клиента си, вноската може да се заплаща даже единствено един път годишно.

„ Агрион Финанс “ не удържа такса за разглеждане на документите и за оценка на обезпечението. Пазарната оценка на мечтаната земеделска земя се прави от специалистите на „ Агрион “ и е безусловно безвъзмездна за лизингополучателя. Размерът на отпуснатото финансиране не зависи от прихода на физическото лице, а се дефинира от цената на парцела, който се предлага за поръчителство. Това е крачка напред към подпомагането на бизнесмени, които занапред започват своя бизнес. Предвидена е и опция сдружението да финансира разноските по прехвърлянето на парцела.

Информация за цялостните условия на финансовите артикули на „ Агрион Финанс “ може да бъде открита на уеб страницата на компанията на адрес www.agrion.bg/finance/, на националния телефон 0800 111 66 или във всеки един от офисите на сдружението в цялата страна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР