Крайнодясната бразилска партия Патриота опроверга твърденията за каквото и да

...
Крайнодясната бразилска партия Патриота опроверга твърденията за каквото и да
Коментари Харесай

Крайнодясна бразилска партия отрича споразумение с футболиса Роналдиньо


Крайнодясната бразилска партия Патриота опроверга изказванията за каквото и да е било съглашение с Роналдиньо. Това става ден, откакто вестник пусна известие, че футболната звезда ще се кандидатира за място в Сената от името на тази партия.

Вестник „ Глобо “ заяви на интернет уеб страницата си, че има съглашение сред носителя на купата „ Златна топка “ за 200 година и Патриота за кандидатурата му в Сената като представител на щата Минас Жераис.

Вестникът изяснява, че Роналдиньо ще се кандидатира публично като член на партията през март, по същото време като Жаир Болсонаро – депутата от крайната десница, който стигна до второ място в сондажите за президентските избори. От обкръжението на Болсонаро отхвърлят каквато и да е било връзка с футболиста.

Статията в „ Глобо “ демонстрира фотография на усмихнатия Роналдиньо с книга на Болсонаро в ръка, застанал до Гутемберг Фонсека, показан като вицепрезидент на Патриота, който о е поканил за член на партията. От крайнодясната политическа групировка прецизират, че Фонсека към този момент не е вицепрезидент на Патриота поради персонално решение отпреди няколко седмици.

Президентът на партията Адилсон Барозо изясни пред Агенция Франс Прес, че контактите с Роналдиньо с членове на Патриота може да са на локално равнище, само че не удостовери за никакво съглашение. „ Той не е член на нашата партия, само че вратата е отворена, и ще е чест да бъде измежду нас “, сподели той.

37-годишният бразилски футболист към момента не е оповестил публично края на своята спортна кариера, въпреки че не е играл в публични или другарски мачове от 2015 година

Избиран е за Футболист на годината на ФИФА през 2004 и 2005 г. През 2005 г. Роналдиньо става третият бразилец, който получава премията Златната топка за най-хубав футболист на Европа. През 2002 година Роналдиньо става международен първенец с екипа на Бразилия. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР