Крайнодесният американски теоретик на конспирацията Алекс Джоунс трябва да плати

...
Крайнодесният американски теоретик на конспирацията Алекс Джоунс трябва да плати
Коментари Харесай

Цапардосаха известен автор на конспирации с 50 млн. долара

Крайнодесният американски теоретик на конспирацията Алекс Джоунс би трябвало да заплати по иск от родителите на дете, убито през 2012 година при пукотевица в учебно заведение „ Санди хук “ общо 49,3 милиона $ за нанесени вреди за погрешното изказване, че всеобщото ликвидиране не се е случило. Това взеха решение правосъдни заседатели в Остин, щата Тексас.

Масовото ликвидиране се случи на 14 декември 2012 година в началното учебно заведение „ Санди хук “ в Нютаун, щата Кънектикът,

Сумата беше по-малка от желае на родителите за 150 млн. $. На Нийл Хеслин и Скарлет Люис, чийто шестгодишен наследник Джеси Люис бе измежду 20-те деца и шестимата  души от педагогическия личен състав, убити в най-смъртоносното учебно ликвидиране в американската история, на вчерашното съвещание на съда към този момент беше присъдено обезщетение от 4,1 млн. $.

Тогава Джоунс назова присъдата огромна победа. Но в последния етап от двуседмичния развой през днешния ден същото правосъдно жури в Остин осъди създателя на уебкаста „ Инфоуорс “ на заплати санкция от още 45,2 млн. $ наказателни вреди. Такива се присъждат, с цел да се накаже ответникът за изключително недопустимо държание, отвън компенсацията, присъдено на хората, които е ощетил. Големият размер на санкцията се преглежда също като опция на членовете на журито да  изпратят необятно обществено обръщение и да възпрат сходно държание в бъдеще.

Адвокатите на фамилията приканиха членовете на журито да наложат такова финансово наказване, че да извадят уебкаста „ Инфоуорс “ от бизнеса. Засега не е известно дали Джоунс и компанията майка на неговия уебкаст " Инфоуорс " - " Фрий спийч системс " ще имат средства да удовлетворят желае.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР