Крайнодесни екстремисти от Германия вероятно са получавали обучение в специален

...
Крайнодесни екстремисти от Германия вероятно са получавали обучение в специален
Коментари Харесай

Германски крайнодесни екстремистиса вероятно се обучавали в лагер в Русия

Крайнодесни екстремисти от Германия евентуално са получавали образование в специфичен лагер край съветския град Санкт Петербург, заяви през днешния ден немското сп. "Фокус ", представено от ДПА.

Няколко членове на младежкото крило на крайнодясната Националдемократическа партия (НДП) и на дребната дясна партия "Третият път " са минали курс по паравоенно образование, написа немският седмичник, който се базира на разследващи източници. В обявата се показва, че те са били подготвяни за боравене с оръжия и експлозиви и придобиването на умения за непосредствен пердах.

Предполага се, че "Руското имперско придвижване " разполага с два подготвителни лагера край Санкт Петербург. През април Съединени американски щати включиха РИМ в своя лист на терористични организации с аргумента, че групировката "извършва паравоенно образование за бели расисти и неонацисти в Европа ". Тогава съветското външно министерство съобщи, че тази мярка не способства за битката с тероризма и че Вашингтон не е дал доказателства.

Според изявления в съветски медии това придвижване на крайнодесни православни руснаци също е считано за екстремистко в Русия, само че то не е неразрешено. По време на митинги в страната са забелязвани членове на Имперското придвижване със жълто-черни отличителни знаци.

Германските разследващи служби знаят за базите в Русия за образование на екстремисти, само че по правни аргументи не могат да проверяват на място в Санкт Петербург, отбелязва "Фокус ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР