Крайно време е експериментът Борба с корупцията“ да престане, да

...
Крайно време е експериментът Борба с корупцията“ да престане, да
Коментари Харесай

Николай Иванов: Експериментът Борба с корупцията в Румъния трябва да приключи

Крайно време е опитът „ Борба с корупцията “ да престане, да завърши. Щетите, нанесени на румънската страна през последните 10 години, са доста мъчно поправими. Тази теза изрази в предаването „ Преди всички “ експертът по антикорупция Николай Иванов , който разяснява настояването на румънския правосъден министър за премахване на основния прокурор на Националната дирекция за битка с корупцията Лаура Кьовеши . От сходно противоборство няма интерес нито един естествен човек, съобщи Иванов:

Той не просто изиска отстраняването на Кьовеши, той изпрати лист с 20 изчерпателни претекста, в най-широк аспект за осъществявани закононарушения – неведнъж нарушение на конституцията, корист с власт, подправяне на СРС, изнудване, рекет...

Прокурорската гилдия в Румъния към този момент застана с болшинство зад Кьовеши. Николай Иванов даде образец с трикратно отхвърляна от нея покана да се яви на чуване пред румънския парламентарен съд и очерта ролята на президента:

Румънският президент сега няма никакви потребни ходове. Той стои зад Кьовеши от началото на митингите преди две години. Самият президент има формирани против него четири каузи и сега е сред чука и наковалнята сред западните сътрудници на Румъния, американците и това, което вероятно следва да бъде формирано против него следващата година като падне от власт, като му изтече мандатът.

Проблемът към този момент е доста по-глобален и той е обвързван с изчерпването на политическата класа освен в България и Румъния, само че и в цяла Европа, и се търсят заобиколни неща за потулване на вниманието, счита Иванов. 

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР