Профсъюзът на UAW започва координирани стачки срещу General Motors, Ford и Stellantis

...
Крайният срок в полунощ, до който най-големите автомобилни производители в
Коментари Харесай

Крайният срок в полунощ, до който най-големите автомобилни производители в САЩ и UAW трябваше да преговарят за ново колективно трудово споразумение, изтече без сделка. В резултат на последвалите стачки, производството може да спре в трите автомобилни производителя.

Ако напусканията се извършват в продължение на седмици и месеци, разходите за производителите на автомобили може да достигнат милиарди, ако поръчките за автомобили не бъдат изпълнени.< /p>

В момента се провеждат стачки в заводи в Мисури, Охайо и Мичиган с 12 700 напускания.

UAW, ръководена от електротехника Шон Фейн, който пое управлението през март тази година, търси увеличение на заплатите с 40% през следващите четири години, в съответствие с повишаването на възнагражденията на главния изпълнителен директор.

Изображение: Президентът на UAW Рон Гетелфингер (вляво) и шефът на Ford Алън Мълали преди разговори в Мичиган

Съюзът също търси крайни нива на заплащане, при които някои работници са с по-ниски скали на заплатите от други и възстановяване на предишни обезщетения по договори, като например медицински обезщетения за пенсионери и права за засегнатите от затварянето на заводи.

Обезщетенията на работниците бяха върнати обратно през последните 20 години производителите на автомобили бяха в лошо финансово състояние. Но производителите се представиха по-добре през последните години и са готови да подпомогнат прехода си към производство на електрически превозни средства.

Прочетете повече:
Защо септември ще бъде важен месец за индустрията на САЩ
Всички телевизионните предавания и филми, засегнати от стачката на холивудските актьори и писатели

Наскоро GM, Ford и Stellantis отчетоха почти рекордни приходи. През първата половина на тази година Ford направи $3,7 милиарда (£2,97 милиарда), а GM направи $5 милиарда (£4 милиарда), докато Stellantis отчете печалби от €11 милиарда.

Стачките слагат край на лятото на стачни действия след като започнаха своята програма за напускане, както направиха и хотелските работници в Лос Анджелис.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР