Крайните срокове за разрешение на строителство на газопровода Северен поток-2

...
Крайните срокове за разрешение на строителство на газопровода Северен поток-2
Коментари Харесай

Има шансове Дания да одобри Северен поток-2, надява се руският енергиен министър

Крайните периоди за позволение на строителство на газопровода " Северен поток-2 " от Дания съвсем пристигнаха, само че към момента има шансове за утвърждение на плана. Това съобщи в петък, 4 октомври ръководителят на Министерството на енергетиката на Русия Александър Новак, представен от " Известия ".

По думите му, операторът на енергийния план продължава договарянията с държавното управление на Дания.

" По тази информация, която е в този момент, има късмет да бъде получено позволение на Дания за част от подводния газопровод в изключителната икономическа зона на Дания ", съобщи той в ефира на «Business FM».

Срокът по тази поръчка към този момент изтече, съобщи министърът. Руската страна се надява да получи позволение, доколкото няма " никакви несъгласия ", които да позволяват отвод от поръчката.

Ако Дания не даде позволение, това ще усили разноските на плана и " неговото създаване ще бъде удължено с няколко месеца ", съобщи Новак.

Външните министри на Русия Сергей Лавров и Джепе Кофод се срещнаха в Ню Йорк предходната седмица и разискаха обстановката за разрешенията за строителство на газопровода " Северен поток-2 ". По-рано източници на " Известия " обявиха, че Дания няма политически въпроси за изключителната икономическа зона на газопровода " Северен поток-2 ". Одобрението на строителството се забавя на административно равнище.

Газопроводът " Северен поток-2 " се строи от Русия до Германия по дъното на Балтийско море. Завършването на неговото строителство се възнамерява за началото на 2020 година Болшинството европейски страни поддържат плана и вземат участие в неговата реализация. Противници на неговото създаване са Прибалтика, Полша, Украйна, а също и Съединени американски щати, които желаят да пуснат на пазара собствен полутечен природен газ. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР