Крайната цел на протестъра била БрюкселСветослав Трайков няма право на

...
Крайната цел на протестъра била БрюкселСветослав Трайков няма право на
Коментари Харесай

Минеков вкара лакея си и в борда на НДК

Крайната цел на протестъра била Брюксел
Светослав Трайков няма право на заплащане от Съвета на шефовете, тъй като е държавен чиновник

Загубите на НДК са над 85 млн. лева

След като Велислав Минеков уреди лакея си Светослав Трайков с държавна работа в министерство на културата, от няколко дни скъпият протестърски кадър е вкаран и в борда на финансово закъсалото сдружение НДК. Дворецът на културата е със загуби, надхвърлящи 85 млн. лева По закон в закъсали държавни сдружения бордоваците нямат право да получават хонорари, които надвишават три минимални заплати. Трайков не би трябвало да получава никакви пари от НДК, защото към този момент е държавен чиновник.

Преди месец той завоюва конкурс, в който авансово се знаеше, че предизвестеният победител ще е той. Трайков към този момент е държавен специалист в Дирекция “Международно активност и европейски планове ” и е лицето на културното министерство пред света. Очевидно упоритостите му и тези на неговия настойник Минеков са много по-големи, разясняват във ведомството, където интензивно се приказва, че крайната цел е Трайков да бъде командирован в Брюксел. В борда на НДК бил изпратен краткотрайно, до провеждането на конкурс.

Миналата година, отново като длъжностен министър Минеков назначи и нов началник на НДК - Пени Раева, само че финансовото положение на сдружението не се усъвършенства. Бивши шефове на НДК настояват, че в никакъв случай не е имало по-слаби и неприятни стратегии.

Новият член на борда на НДК надали ще помогне на сдружението да излезе от финансовия колапс, в който го хвърлиха поредност от протежета на министри, назначени за шефове. Трайков е фамозен с хвалбите си, че трови кучета, честите обиди към други обществени персони и свързаностите си с фабриката за подправени вести “Информиран ”. Трайков, който предходната година беше консултант на Минеков в Министерство на културата, е осъждан за шофиране в нетрезво положение, демонстрира инспекция в регистъра на Районен съд - Варна.

Досъдебно произвеждане от разказа на Второ районно полицейско ръководство в морската столица потвърждава, че през 2010 година Светослав Трайков e управлявал персоналния си автомобил Ситроен с централизация на алкохол в кръвта 2.12 промила.

Престъплението по член 345 Б, алинея 1 от Наказателния кодекс е открито по надлежния ред с химическа експертиза. Делото от 2010 година приключва със съглашение, в което подсъдимият се признава за отговорен и приема да му бъде наложено наказване “пробация ”. Трайков е длъжен да се записва по сегашен адрес за период от осем месеца, като два пъти седмично се среща с пробационен чиновник. Съдът му лишава правото да ръководи МПС за период от 10 месеца.

През 2011 година против Светослав Трайков е формирано и друго наказателно дело от общ темперамент. Този път обвиняването е за закононарушение по член 210 и член 209 от Наказателния кодекс за това, че в интервала 2005 - 2006 година подсъдимият е възбудил и поддържал в подвеждане жител на Англия, за да набави имотна полза. Трайков убеждава британеца, че ще закупи парцел на негово име, за което получава 18 200 евро. До дефинитивна договорка по този начин и не се стига. В хода на делото съдът постановява, че няма задоволително доказателства за осъщественото закононарушение. По същото време обвиненият работи във варненска организация за недвижими парцели “Дриймхоум ”, от която след това е уволнен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР