"Крайморска Добруджа" ще опазва природните местообитания, дивата флора и фауна,

...
"Крайморска Добруджа" ще опазва природните местообитания, дивата флора и фауна,
Коментари Харесай

Забраняват търсенето на полезни изкопаеми в зона Крайморска Добруджа

"Крайморска Добруджа " ще опазва естествените местообитания, дивата флора и фауна, оповестяват от крайморските общини в Добричка област във връзка план на заповед на министъра на околната среда за оповестяване на предпазената зона.

Защитената зона обгръща землищата на селата Гурково, Дропла, Кремена, Тригорци в община Балчик. Зоната обгръща също землищата на селата Видно, Вранино, Иречек, Камен бряг, Крупен, Нейково, Поручик Чунчево, Септемврийци, Челопечене в община Каварна. В "Крайморска Добруджа " попадат и Шабла и четири села в общината, както и 15 селища в община Генерал Тошево, прецизират от Министерство на околната среда и водите.

В предпазената зона ще се опазват субконтинентални пери-панонски храстови съобщества, понто-сарматски степи, панонски гори, неблагоустроени пещери и други. Под отбрана ще бъдат местообитанията на добруджански хомяк, степен и цветен пор, лалугер, дългокрил прилеп и други бозайници, земноводни, влечуги, растения, съгласно квалифицирания план.

Там се не разрешава смяна на метода на трайно прилагане, разораване, залесяване на ливади, пасища, мери и други тревни площи, търсене на потребни изкопаеми, откриване на нови и разширение на концесионни площи за рандеман, придвижване на моторни транспортни средства отвън съществуващи пътища в неурбанизирани територии и други.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР