Краят на прехода ще дойде, когато на подсъдимата скамейка до

...
Краят на прехода ще дойде, когато на подсъдимата скамейка до
Коментари Харесай

Нинова: Краят на прехода ще дойде, когато на подсъдимата скамейка до олигарсите седнат политиците.

Краят на прехода ще пристигна, когато на подсъдимата пейка до олигарсите седнат политиците. Другото е реплика! Това разгласи през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
„ Ще повярваме в битката с корупцията и ще работим да се постави завършек на този модел, когато до подсъдимите олигарси седнат подсъдими политици от всички цветове. " Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в централата на партията. Според нея арестите на олигарсите наподобява на картинка от предишното – от октомври 2010 година „ Снимаха и ни посочваха от хеликоптери покои на олигарси. Какво се случи от 2010 до в този момент – стана октомври 2018 година, с цел да ни демонстрират същите покои на същите олигарси, само че снимани от вътрешната страна. Ще чакаме ли още 8 години, с цел да се случи нещо? “, попита тя.

Според нея това е реплика на битка с олигарсите на прехода „ На едните се повдига обвиняване и се търси отговорност, а в това време на другите, с другата ръка- за Кирил Домусчиев се прави специфичен закон, с цел да му се опростят 58 млн. лева, а на Гергов му дават 43 млн. лева за дупката във Варна. Къде е правилото и това ли е битката с олигархията и прехода? “, продължи с въпросите Нинова. По нейните думи това е прахуляк в очите на хората и европейските ни сътрудници, тъй като чакаме мониторингов отчет идващия месец.

„ Трябва да се разгради този политико-олигархичен модел “, безапелационна е Нинова. Тя изясни, че на сем. Баневи е повдигнато обвиняване за незаконно сдружаване за интервала 2009-2018 година, а тогава ръководи Борисов. Другото обвиняване е за заграбване и данъчни закононарушения за интервала 2010-2011г. „ Къде е бил ръководителят на Агенцията за приватизационен и следприватизационен надзор, който е трябвало да следи какво се случва с тези приватизирани предприятия? За това, че си е затворил очите, през днешния ден е министър на стопанската система “, съобщи Корнелия Нинова.

Когато ГЕРБ почувства опасност за държавното управление, хвърля по-малкия си сътрудник на кучетата. „ ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация ръководят дружно и дружно би трябвало да носят отговорността за тези процеси. Който е нарушавал законите на България и е направил закононарушение, би трябвало да си носи отговорност. Това е принцип, който важи за всички. Но за какво в този момент, откакто се оказва, че от няколко години се знае какво се случва в Агенцията за българите в чужбина? “, попита ръководителят на Българска социалистическа партия. Тя напомни, че в края на предходната година от пресата във Франция е разказана обстановката, даже е посочено, че корупцията в организацията доближава на ниво министър, даже вицепремиер.

„ Не са взети никакви ограничения. Имало е и вътрешна информация от български служби. Защо в този момент? Твърди се, че Вътрешна македонска революционна организация през всички тези години е имало отношение към тези процеси “, сподели още тя. Тя съпостави обстановката с предходен интервал, когато ГЕРБ са почувствали опасност за държавното управление и постъпили по същия метод с един различен сътрудник - Реформаторите и Петър Москов.

Тя напомни, че дружно с ГЕРБ са измислили промяната с имунизациите и министър председателят го е защитавал с доводи за сериозна промяна в бранша и понижаване на цените на медикаментите. „ Като стана напечено, министър председателят, с цел да избави личната си кожа, хвърли Петър Москов и Реформаторите на кучетата. Когато види опасност за държавното управление, хвърля отговорността върху дребния сътрудник. Ще повярваме в желанията на ръководещите да се борят с корупцията, когато и огромният сътрудник си понесе отговорността “, безапелационна е Нинова.

По нейните думи чак през днешния ден госпожа Цачева, министър на правораздаването, се сеща да приказва за промени в закона. „ Не законът е отговорен, а приложението му. Къде са били през тези години министърът на вътрешните работи, министър на правораздаването, ДАНС? “, попита още Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР