Краят на годината наближава, което означава, че остават по-малко от

...
Краят на годината наближава, което означава, че остават по-малко от
Коментари Харесай

Ето как ще изглежда новият DualShock 5 за PlayStation 5

Краят на годината наближава, което значи, че остават по-малко от 12 месеца до появяването на PlayStation 5 и неотдавна оповестената подпора на Microsoft - Xbox Series X. За PS5 писахме доста през последните месеци - можете да намерите информация в цялостния ни преглед. Контролерът DualShock 5 (вероятно име) обаче към момента остава ненапълно тайнственост.

В средата на предишния месец Sony подадоха забавен патент за дизайн на джойстик, който включва 8 изображения. Има огромна възможност това да е финалният дизайн на DualShock 5 контролера, а италианският дизайнер Джузепе Спинели (Snoreyn) е направил доста детайлни и качествени рендъри, въз основа на информацията от патента (изровена несъмнено от нашите холандски другари от LetsGoDigital).DualShock 5Противно на всички клюки за супер новаторски джойстици с вградени пулсомери, екрани и други екстри, явно Sony са решили да заложат на постепенна еволюция. Новият DualShock 5 наподобява съвсем като копие на DS4, което единствено по себе си приказва позитивно за истинността на патента и фотосите. Схемата на DS5 е добре позната - D-pad вляво, главните бутони вдясно, съществуване на две аналогови гъби, огромна сензитивна на досег зона в средата, под която стои PS бутон и решетката на високоговорителя.

 Ето по какъв начин ще наподобява новият DualShock 5 за PlayStation 5
Въпреки това, въпреки всичко има промени както по дизайна, по този начин и по функционалностите. На гърба на джойстика към този момент има USB-C порт, който ще служи за зареждане и също по този начин връзка с конзолата. Задните спусъци L2 и R2 имат по-различен дизайн, което е в сходство с информацията от Sony, че новият DualShock ще има адаптивни спусъци - т.е. усилието за натискането им ще варира по отношение на играта и съответната обстановка.

На процедура това значи, че играчите ще могат да усетят разлика сред дърпането на спусъка на пушка помпа, револвер или автоматизирано оръжие. Колеги, които са тествали системата, приспособена към версия на Gran Turismo Sport, рапортуваха, че джойстикът е кадърен доста по-добре да съобщи чувството за разнообразни настилки, по които се движи автомобилът - трева, асфалт, макадам.

Друга разлика с DS4 е отсъствието на огромната светлинна зона в задната част на джойстика. Тя трябваше да бъде употребена за разнообразни игри, които включват PS камерата и могат да се възползват от тази функционалност, както и PSVR системата. За страдание, прекомерно малко заглавия интензивно използваха огромната задна светлина, а във втората версия на DualShock 4 се появи дребна лентичка в горната част на тъчпада. Тя иззе множеството функционалности на задната светлина - като дейна връзка с индикатори в разнообразни игри - здраве, оставащ брой боеприпаси и други. Изглежда Sony са решили да оставят този вид осветяване, за сметка на огромната задна светлина - евентуално новата PSVR система няма да има потребност от нея.

Сред останалите усъвършенствания е по-силен и явен високоговорител - друга функционалност, която беше прекомерно малко експлоатирана в DualShock 4, само че може да види самобитен подем в идващото потомство за PlayStation 5. Разбира се, публично Sony не са посочили нищо до този миг - чака се на особено събитие при започване на идната година всички незнайни към PlayStation 5 да станат ясни - до тогава ще би трябвало да разчитаме на красиви рендъри.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР