Краят на годината е все по-близо и работниците в цял

...
Краят на годината е все по-близо и работниците в цял
Коментари Харесай

Коледните добавки за работниците в Германия тази година достигат до над 5000 евро

Краят на годината е все по-близо и служащите в целия свят пресмятат какви добавки и бонуси ще получат от работодателите си за коледните празници.

Повечето хората, които работят в Германия на групов трудов контракт, могат да чакат по-големи коледни надбавки тази година. Средно те ще получат по 2747 евро, пресмята Федералната статистическа работа. Това е растеж от 2,6 % спрямо 2021 година. Повишението е много по-ниско, съпоставено с растежа на инфлация в Германия, която през октомври доближи рекордните от 70 години 10,4 %.

Коледните добавки ще бъдат изплатени на 88,5 % от работещите на групов трудов контракт в Източна Германия и 85,7 % в западната част на страната. Средната стойност в Западна Германия - 2768 евро - е по-висока от тази в Източна - 2611 евро, съобщи " Дойче веле ".

Някои ще получават едвам 327 евро, други - над 5000

Има съществени разлики в сумите, които ще получат в другите сектори. Така работещите в бранша на нефтодобива, добива на природен газ и нефтопреработката ще получат сред 5450 и 5504 евро. Най-малка коледна добавка ще бъде изплатена на работещите в бранша " набиране и даване на работна ръка " - 327 евро. Ниска е сумата и при заетите в тютюнопреработването - 564 евро.

От немския Институт за стопански и обществени проучвания (WSI) пресмятат, че 54 % от всички работещи ще получат коледни
бонуси. " С оглед на исторически високите равнища на инфлация коледните бонуси са по-важни от всеки път за доста чиновници ", счита Торстен Шултен от WSI. " Това основава буфер, най-малко в кратковременен проект, с цел да може да се реагира на нарасналите разноски за живот. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР