Край на разследването за предполагаема руска намеса на президентските избори

...
Край на разследването за предполагаема руска намеса на президентските избори
Коментари Харесай

Приключи разследването за евентуална руска намеса в президентските избори в САЩ

Край на следствието за хипотетична съветска интервенция на президентските избори в Съединените щати. Какво демонстрира следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър и каква част от него ще бъде налична за обществото - следва да се разбере. Известно е, че прокурорът не предлага нови обвинявания.

 © EPA / БГНЕС
След близо две години отчетът на специфичния прокурор Робърт Мълър за хипотетичната интервенция на Русия в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, извоювани от Доналд Тръмп, към този момент е подготвен. Документът е предаден на основен прокурор Уилям Бар.

Очаква се той да го прегледа и да направи резюме, с което да запознае Конгреса. Бра ще би трябвало да реши какъв брой от информацията да бъде разкрита и на елементарните американци.

Джесика Левинсън, професор по право: Може да звучи спорно, само че за президента Тръмп най-хубавият сюжет би бил да има един почтен и обстоен отчет, който да не даде опция на Конгреса, и по-конкретно на Демократите, опция за оборване и подозрения. В най-лошия случай - в случай че отчетът е къс и неразбираем, демократите ще останат с чувството, че нещо се крие и ще се заловят да го търсят и проверяват с голяма сила и предпочитание.
Доналд Тръмп неведнъж назова следствието " лов на вещици ", юристите му към този момент са поискали отчета, с цел да се срещнат с него. Не е ясно дали ще им бъде възложен. С неспокойствие го чакат и американците.

Джанет Ленор: Лично аз съм доста разчувствана, че отчетът е подготвен. Най-накрая ще разберем с какво си имаме работа.Мади Мор: Мисля, че е огромна стъпка. И беше време - чакаме към този момент доста дълго. Радвам, че всичко свърши. Много ми е забавно какво написа в отчета и какви последици ще има от него.
Разследването хвърли сериозна сянка върху ръководството на Тръмп и засегна негови родственици, по случая са повдигнати обвинявания на 34 души, в това число шестима, били част от предизборната акция на Тръмп, както и на три компании.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР