Край на мечтите! В най-чакания мач на Лудогорец шампионите на

...
Край на мечтите! В най-чакания мач на Лудогорец шампионите на
Коментари Харесай

Пет извода след краха 0:3 от Милан

Край на фантазиите! В най-чакания мач на Лудогорец първенците на България бяха приземени от Милан на своя стадион.

Това 0:3 на „ Лудогорец Арена " в четвъртък наподобява като прекомерно нечовечен резултат, за който обаче в Лудогорец знаят, че сами са си отговорни - признаха го и след мача.

Отборът на Димитър Димитров - Херо стартира добре, само че не съумя да употребява преимуществото си първоначално и беше осъден в 45-ата минута с гол с глава на Патрик Кутроне.

През второто полувреме Лудогорец също стартира мощно и Светослав Дяков нацели гредата с шут от границата на наказателното поле. Но пристигна 60-ата минута, когато Козмин Моци блъсна Кутроне в тил в пеналта и от отсъдената дузпа Рикардо Родригес повиши на 2:0.

Съвсем по усета на Милан, мачът замря, а „ росонерите " издебнаха своята опция за трети удар в 92-рата минута, когато Фабио Борини засече центриране отдясно за 3:0 и направи реванша протоколен.

Защо се стигна до тази неприятна развръзка, къде сгреши Лудогорец и толкоз ли е мощен Милан?

Ето пет извода от конфликта на българския първенец с гранда на европейския футбол.

1. Лудогорец прегоря и самичък си опропасти мача 

Още преди да паднат головете, се видяха главните проблеми на Лудогорец в този мач - футболистите изглеждаха прегорели, действаха прибързано и оставиха страстите да надделеят над разсъдъка. Те бъркаха лесни пасове и не демонстрираха нужната акуратност при най-обещаващите си офанзиви, а това беше главната причина Лудогорец да не стигне до кой знае какви чисти положения, с изключение на гредата на Дяков. Грешките в отбрана бяха малцина, само че прекомерно съществени за мач като този и Милан се възползва от тях по най-хубавия метод. 

Много могат да се разясняват определеният състав от Димитър Димитров и промените му, само че те не повлияха толкоз, колкото настройката, с която футболистите изиграха мача. Затова и се стигна до тежката загуба в един дуел, който трябваше да бъде изигран по-внимателно и рационално.

2. Моци закопа тима с дузпата 

Свикнали сме да чакаме доста от Моци в такива мачове и като един от най-опитните в състава той нееднократно е повеждал тима, провел е отбраната, вкарвал е значими голове - а тези геройства против Стяуа даже не е належащо да припомняме. Този път обаче румънецът, от време на време присмехулно именуван „ човека-трибуна ”, унищожи своя тим с излишно породената дузпа през второто полувреме, която действително реши мача. 

В обстановка, която не вещаеше особена заплаха, ветеранът не биваше да протяга ръка към Кутроне и той самият доста добре осъзнава това. Но очевидно даже Моци прегоря в тази среща и разреши оттова нататък Милан да прави това, което сега може най-добре - да убие темпото на мача и да чака още неточности. А тонусът на Лудогорец спадна изцяло и до края тимът не съумя да се съвземе.

3. Милан не сподели нищо изключително, само че наказа грешките 

Милан може и да не е толкоз слаб, колкото някои се пробваха да го изкарат преди конфликта с Лудогорец, само че не изглеждаше и като най-впечатляващия тим, гостувал на „ Лудогорец Арена ”. Когато „ орлите ” успяваха да подложат отбраната на напън, тя се огъваше относително елементарно, а в офанзива „ росонерите ” не демонстрираха някаква особена заостреност и забавни хрумвания. Те обаче надвиха с една типична италианска успеваемост, с умеенето да ударят в точните моменти и със способността да владеят мача, без безусловно да владеят топката. Все отново, в случай че Лудогорец беше посочил най-хубавото от себе си, в действителност можеше да се надява на освен това против този Милан, който надалеч не е неосъществим за побеждаване.

4. Сигурното отпадане има своите положителни страни 

След 0:3 наподобява несъмнено, че Лудогорец завършва дотук с Лига Европа, признаха го и от лагера на първенците след мача. Като оставим настрани очакванията за героизъм против Милан, отпадането няма да е толкоз неприятно за тима. То значи, че до края на сезона задачата ще е една-единствена и тя е поредна шампионска купа в България, която ще подсигурява офанзива на Шампионската лига наесен. Отпадането от Милан нито ще е срамно, нито изненадващо, тъй че играчите не трябва да се завръщат към българското състезание в прекомерно неприятно въодушевление. А в действителност в Първа лига им предстоят много мачове и в случай че ЦСКА-София резервира равнището си, „ орлите ” няма да стигнат до купата толкоз елементарно, колкото в минали години.

5. Лудогорец би трябвало да извлече позитиви от реванша 

Реваншът може и да предлага единствено илюзорни шансове за поврат, само че това не го прави неправилен. Лудогорец ще има опцията да измъкне влиятелен резултат от Милан и да покаже, че разликата сред двата отбора не е толкоз огромна, колкото наподобява от резултата в четвъртък. А „ росонерите ” надали ще излязат с най-силния си състав и надали ще играят на върха на опциите си, до момента в който звездите в българския тим ще могат да вдигнат цената си с авторитетно показване на „ Сан Сиро ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР