Край на хартиената извинителна бележка за отсъствия поради здравословни причини

...
Край на хартиената извинителна бележка за отсъствия поради здравословни причини
Коментари Харесай

Е-медицинска бележка от 1 октомври и само при преглед от лекар

Край на хартиената извинителна записка за отсъствия заради здравословни аргументи на учениците от 1. до 12. клас. 

На нарочна конференция по тематиката министърът на електронното ръководство Александър Йоловски изясни, че е-медицинската записка потегля от 1 октомври и ще се издава от персоналния доктор или лекарски експерт в болничната и доболничната помощ.

Болният възпитаник би трябвало да отиде при лекаря си за обзор. Когато лекарят извърши прегледа, информацията се вписва в Националната осведомителна здравна система. Още на този стадий се основава електронен документ, който посредством системата доближава до Националната единна осведомителна система за учебно и предучилищно обучение.

Тази система ще разпредели е-бележката към електронния дневник в учебното заведение, в което учи болният възпитаник.

На лекаря няма да му се постанова още един път да изписва нов книжен документ. В този документ с изключение на данните на детето, ученика и учебното заведение, ще има и здравна информация. В учебното заведение ще постъпва единствено минималната информация на ученика, на който би трябвало да бъдат извинени отсъствията. Така персоналната информация няма да изтече някъде по веригата. Облекченията са и за родителите, с изключение на за лекарите, които няма да се тормозят дали бележката ще се измачка, скъса или да не се даде на учителя.

Отпада задължението на родителите да заверяват бележките на децата си, че в действителност са били заболели.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР