Край на безразборното разкопаване на улици и тротоари, без за

...
Край на безразборното разкопаване на улици и тротоари, без за
Коментари Харесай

Кметът на Русе за изкопните дейности: Този начин на работа е недопустим

Край на безразборното разкопаване на улици и тротоари, без за това да е издадена заповед за краткотрайна организация на придвижването.

Категоричната позиция на кмета на Община Русе беше декларирана на 12 април, на среща с представители на компаниите, извършващи ремонтни действия по уличната мрежа и тротоарните площи.

„ Не мога и няма да приема тази скотщина, която се прави сега по улиците на града “, съобщи Пенчо Милков. Той е безапелационен, че обекти, които не са възобновени в предходното си положение, няма да бъдат одобрявани и ще се постановат наказания.

Като образец кметът уточни ремонтните действия по Кръговото кръстовище, кръстовището при бл. „ Олимп “, улиците „ Иван Ведър “, " Княжеска " и „ Ангел Кънчев “. „ Мобилизирал съм всички общински дирекции, отдели и звена, които имат отношение към вашата активност, да реализират нужния надзор и да ви глобяват всекидневно, до момента в който не въведете ред в работата си “, добави Пенчо Милков.

По думите му към този момент са издадени актове, санкции и наставления от отделите „ Строителен надзор “, „ Екология “ и СЗ „ КООРС “. Кметът на Русе разгласи, че ще употребява целия нормативен инструментариум, с цел да принуди фирмите-изпълнители на плановете на ВиК, БТК, енергоразпределителното сдружение и ТЕЦ-Русе да упражнят надзор върху обектите, на които са реализатори.

„ Гражданите не са длъжни да знаят, само че техническият контрол и надзор е във вашите ръце “, съобщи Милков. Той настоя също да бъдат почистени всички улици, по които са осъществявани изкопни работи.

При неспазване на поставените условия и условия общинската администрация в най-скоро време ще спре издаването на заповеди за затваряне на улици за нови прокопавания по плановете, до момента в който не бъдат възобновено положението на уличната мрежа.

„ Абсолютно неприемливо е жителите да се натъкват на изкопни действия без обозначения и маркировка, и да упрекват за това общината. Това е ваше обвързване и изисквам всеки обект да бъде с нужната ограничаваща и обозначителна маркировка “, уточни остро кметът, като не пропусна да означи, че постоянно не се съблюдават и периодите на краткотрайната организация на придвижването.

Представителите на компаниите, извършващи ремонтните действия, признаха за пропуски в работата си и се ангажираха с подобряването ѝ, като приканиха за самообладание от страна на жителите. Според общинското управление обаче търпението, както на русенци, по този начин и на локалната администрация, е към този момент изчерпано.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР