Край Камен бряг късно снощи започна акцията по разтоварване на

...
Край Камен бряг късно снощи започна акцията по разтоварване на
Коментари Харесай

Как продължава акцията по разтоварване на заседналия край Камен бряг кораб

Край Камен бряг късно нощес стартира акцията по разтоварване на заседналия товарен транспортен съд.

Във видео, публикувано в обществените мрежи, се вижда по какъв начин при интервенцията част от торовете се изсипват в морето.

Целта на акцията е да се отнеме най-малко половината от товара от 3300 тона азотни торове, които е превозвал " Вера Су ", с цел да може да се вдигне носът и да се реалокира корабът.

Вчера стана ясно, че въпреки всичко от плавателния съд изтича азотен тор. По корпуса му има пробойни от скалите, в които е затънал. В момента плавателният съд е укрепен с аварийни котви.

Пробите от водата на Басейнова дирекция - Варна демонстрираха повишено наличие на нитритен азот, по тази причина бяха взети нови.

Според специалисти от Института по океанология, разтварянето на азотния тор във водата може да докара до плевел разцвет на водораслите, което да унищожи дънни организми. Задава се и неприятно време.

В понеделник от транспортното министерство увериха, че тороветете и корабът ще бъдат извозени до пристанище Варна, където ще останат до момента в който корабособственикът не заплати цялостния размер на направените от страната разноски.

Репортер: Деян Михайлов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР