Край европейските брегове са се струпали товарни кораби пълни с

...
Край европейските брегове са се струпали товарни кораби пълни с
Коментари Харесай

ВВС: Край европейските брегове са се струпали танкери пълни с втечнен природен газ, никой не купува

Край европейските крайбрежия са се струпали товарни кораби цялостни с полутечен природен газ, написа Военновъздушни сили. Десетки великански танкера са на котва край крайбрежията на Испания, Поругалия, Англия и други европейски страни. Танкерите не отиват на никое място и никой не ги разтоварва.

Корабите са там при положение, че с настъпването на студовете  на някого ще му затрябва срочно природен газ.

Тази обстановка продължава към този момент пет или шест седмици ", споделя Огюстен Прейт, вицепрезидент на Kayrros, компания, която се занимава с разбор ва световните пазари на енергоносители и наблюдаваща със спътници придвижването на корабите.

На фона на суматохата поради прекратените доставки от Русия, Европа се ресурси с газ и към 1 ноември хранилищата ще бъдат запълнени 95%.

Анализаторът от Wood Mackenzie Фрейзър Карсън е преброил през октомври 268 танкера с полутечен газ по целия свят, до момента в който приблизително годишно в естествени условия те са 241, а 51 от тях се намират край крайбрежията на Европа.

Очаква се остатъкът да продължи минимум до началото на декември, което се отразява и на цените и 1000 кубически метра газ се продават за 1000 $.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР