Краткосрочни мерки за ефективно решаване на проблема с тежкотоварния трафик

...
Краткосрочни мерки за ефективно решаване на проблема с тежкотоварния трафик
Коментари Харесай

Краткосрочни мерки за ефективно решаване на проблема с тежкотоварния трафик в района на Дунав мост

Краткосрочни ограничения за дейно решение на казуса с тежкотоварния трафик в региона на Дунав мост бяха набелязани на среща по-рано през днешния ден сред заместител регионалния шеф Людмил Христов и представители на локалната и държавната власт, бизнеса и жители в кметството на град Мартен, чиито поданици за следващ път тази заран осъмнаха под обсада от километричните опашки, формирани от тежкотоварни коли в региона.

Детайлно бяха разисквани разновидностите за олекотяванена трафика като бяха изтъкнати най-съществените спънки пред институциите, с цел да извършваткачествен надзор по бърз метод. Присъстващите преди всичко се съгласиха, за нуждата от повече ограничаващи и предупредителни знаци по цялата територия на региона. Като един от най-сериозните проблеми се обрисуваха водачите, почиващи на пътното платно и пречещи на естественото прекосяване на трафика. В най-кратки периоди ще бъдат открити места – паркинги или отбивки, където да бъдат пренасочвани тези камиони, с цел да не основават предпоставки за ПТПкакто и ще се намерят законовите начини тези лица да бъдат по-строго контролирани и глобени, защото те са в нарушаване на Закона за придвижване по пътищата. На излизане от тези паркинги тези тирове по-късно ще бъдат пропускани с преимущество на опашката със съдействието на органите на реда. С това се цели да се обезпечи едно свободно платно на пътя, по което да може безпроблемно да минава публичния трафик, колите със специфичен режим на придвижване и да се избегне рисковото изпреварване сред камионите. Бяха набелязани възможни места в непосредствена непосредственост до Дунав мост, където водачите да могат да вземат почивките си за спане и откъдето да има комфортна организация на придвижването, с цел да се върнат до гранично-пропускателния пункт. От друга страна ще се търсят и принадлежности за увеличение потенциала на държавните структури, виновни за контрола към Дунав мост посредством подсигуряване на повече екипи и увеличение на работното им време.

Продължават диалозите с управляващите в северната ни съседка за намиране за най-оптимално и скоростно разрешаване на обстановката предвид на сегашния съществено засилен трафик от украински камиони, както и идният ремонт на Дунав мост от българска страна и старта на летния туристически сезон. Ще се работи в посока оптимизация на работата от двете страни на гранично-пропускателния пункт и ще се търсят принадлежности за олекотяване процедурите на прекосяване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР