Кратка информация за пандемията и войната за 07 юни 2022

...
Кратка информация за пандемията и войната за 07 юни 2022
Коментари Харесай

Последни данни на Витанов за ковид и войната

Кратка информация за пандемията и войната за 07 юни 2022 година, показа на стената си във Фейсбук математикът проф. Николай Витанов.

Ето какво предвижда той:

" Да започваме по точките за деня. Най-напред: който счита, че тази информация, която давам, не е потребна или е подправена, да не я чете. Човек избира хубавата история пред истината. Една кака с 2-3 хиляди кубика силикон постоянно е по-добре да се гледа в сравнение с човек да се занимава с пандемии и войни.

Сега всъщност
Както постоянно, първо пандемията, след това войната.
Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.
Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. Сценарият " Синьо лято " е постоянен - ден 23. Този сюжет е - караме си умерено лято. Цел - да го държим постоянен 3 месеца (90 дни) с цел да няма проблеми през лятото.

2. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 69 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура.
Ковид-кризата е прегазена.
Да забележим с чисълца, каква е настоящата конюнктура.

3. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.94.
Под 1 е, значи обсегът на болестта продължава
да се свива. Сценарият " Синьо лято " е непреклонен.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространие.
Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване
За страната - 0.06
София-град - 0.08
Пловдив - 0.06
Бургас - 0.04
Варна - 0.02
По южните граници
Благоевград - 0.05
Кърджали - 0.06
Смолян - 0.09
Хасково - 0.04
Ямбол - 0.05

Знаем си:
1. Критична стойност за запалване на дифузно разпространяване - 1.00
2. Над 1.00 - дифузно разпространяване
3. Под 1.00 - дифузната разпространяване стопира или напълно го няма.
Днес, както се очакваше - никакви проблеми. Индексите са надалеч под 1, няма дифузно разпространяване. За страната, показателят е 16 пъти под сериозната стойност. Планът за блокиране на разпространениено на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи. Вече 69 дни.
Виждате какво е по морето. Варна - 50 пъти под сериозната стойност, Бургас - 25 пъти под сериозната стойност. Време за плаж. Непоклатимостта на сюжета " Синьо лято " подсигурява спокойна отмора на тези, които към този момент са на плажа.
За сведение - показателите в още няколко области
Пазарджик - 0.05
Перник - 0.06
Плевен - 0.03
Разград - 0.04
Русе -0.03

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден.
Както виждате, проблеми няма. Индексите са десетина, че и повече пъти под сериозната стойност. Например Плевен и Русе - там показателят над 30 пъти под сериозната стойност.
Не единствено по морето, само че и навътре в страната ситуацията е спокойна.

Омикронът е наврян в миша дупка.
Дръжте обстановката по този начин и ще си вътрите синджирчето на пръста цяло лято.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор.
Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал. много десетки пъти. И продължава да спада.

4. Проверка за цялостен локдаун. Какво беше това цялостен локдаун? Сценарий " Синьо лято " е постоянен. Никакъв локдаун не се чака. Държим по този начин и няма да има проблеми.

5. Проверка на смъртността. Знаете - задачата беше броят на дните, в които умрелите ще са едноцифрено число, да се усилва. Бройката на тези дни се усилва и ще продължава да се усилва. Но постепенно. Дните с двуцифрено число умряли мощно понижиха. Очаква се да се разредят още. Полека ще почне да расти и броят на дните, когато няма да има умряли от К-19.
Сценарият " Синьо лято " е непреклонен. Докато го държите в непоклратима положение, няма да имате проблеми с Ковида.

6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 69 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. " Синьото лято " е устойчиво, здравната система
се оправя с проблемите, задачата - лятото да е умерено, от ден на ден се реализира.
Дифузното разпространяване е добре угасено.
Зловещият проект на злокобният професор за изтикване на действието на модифицирания Омикрон към по-топлите месеци и блокирането му със прекъсване на дифузното разпространяване сработи на 100%. Прогноза
- това ще продължи. Юни месец стартира умерено, както се и очакваше. Спокойствието се чака да продължи.

7. Днес - картата за риска. Всичко е зелено.
Проблеми няма и не се чакат до края на седмицата и по-късно.
Чувам, че юрдечетата отново почнали да крякат против тези прогтнози. Юрдечета мои, би трябвало да сте научили за 3 години, че не проливам усеща. Каквото кажат числата - това.

При мен числата всеки ден се споделят на народа и на този основа се вършат прогнозите. Народът вижда и числата и прогнозите и следи случва ли се това, което предвиждам или не.
С писък и плач няма да стане. Нито някой ще ви обърне внимание, нито ще ме изместите. Давайте по-добри прогнози от моите. Това е пътят да ме изместите. Като не можете да вършиме по-добри прогнози, разумно е - ще виете и ревете. Пак ви пиша - не четете това. Чете - вие. Чете - реве. Ще се повредите по този начин. Пазете се.
Сега за войната.

1. Разбрахме се, че тук не е място за леене на усеща. Кой крив, кой прав, обсъждайте на друго място. Тук - механически разбор на това, което става по фронтовете на войната. Гледна точка тук - тази на Бисмарк. Иначе казано - националният интерес.
Така. Сега всъщност.

2. Днес има промени. Писах ви, че главните борби се очакваше да са да са около Святогорск и Северодонецк. Тоест в северната част на Донбас.

Руснаците превзеха Святогорск. Сега сред съветската танкова войска и двете украински дивизии при Словянск и Краматорск има единствено една река. Полека приближаваме главната борба от сражението за Краматорската дъга. Не сте сюрпризирани, това ви беше предсказано доста от дълго време. Тук се взема решение войната и ориста на Донбас.

Северодонецк. Още има оптимисти, които имат вяра в триумфа на украинската контраофанзива там. Добре, гледаме. Давайте, осведомете ни. Какви победи има през днешния ден украинската войска при Северодонецк? Питам, тъй като не слушам победни възгласи откъм Киев. Пък и знаете мнението ми - курбан на няколко хиляди млади украинци поради PR акция. Не знам по какъв начин тая работа ще бъде обяснена на майките им. Но тези въпроси са отвън обсега на разискванията тук. Същите тези бойци можеха дълго време дейно да отбраняват Лисичанск.

Разбираемо е, че украинците са се зацепили за последните части от Донбас, които са под техен надзор. Загубата им е равносилна на тежко психическо проваляне. Защото да напомним - съветските претенции преди войната бяха за автономност на Донбас, В РАМКИТЕ НА УКРАЙНА.
Украинските контраофанзиви.

Чакаме победоносни новини от Северодонецк. Гледайте дали ще ги дочакаме. Харковската контраатака умря, за нея нищо не се чува. Посъбрахме малко западно въоръжение, изкарахме го на полето, думнаха го и контраофанзивата свърши. Така ли се прави? - не. Но както рецензентите от Ганковото кафене непрестанно пишат и бришат - аз нищо не разбирам. Така е, нищо не разбирам, единствено дето контраофанзивата умря, както беше планувано. Отбраната на Харков би трябвало да се укрепва. Защото вероятността съветската танкова войска да се обърне на север, откакто свършат баталиите при Словянск и Краматорск, по никакъв начин не е дребна. Пиша си аз, че Харков е логистически постижима цел за съветската войска. Юрдечетата крякат. Добре, ще забележим.

Контраофанзивата около Херсон. Беше ви планувано, че и тази контраатака ще почине. Е, умря си напълно съгласно прогнозата. Начинът да бъдат спрени руснаците не е да контратакуваш на голо поле - по този начин единствено губиш техника. Начинът е да ги въвлечеш в улични боеве в огромни градове и да ги изтощиш. За задачата обаче ще ти би трябвало същата тази техника, която в този момент руснаците унищожават при украинските контраофанзиви. Така се изтощавна украинската войска, която след това ще би трябвало дейно да пази огромните градове. Мисля си, че е неточност, само че съгласно юрдеците и фердмаршалите от кафенето, аз нищо не разбирам. Като не разбирам, не ме четете. Накрая, дано да напиша отново - доставките на западно въоръжение са незадоволителни. Те в случай че бяха задоволителни, войната нямаше да върви по този начин.

3. Пропагандната война. Тук - без промени. Във воюващите страни обстановката е постоянна - народите са към момента добре хванати в клещите на пропагандата. Този сюжет не се чака да се промени до момента в който вървят боевете в Донбас. Промени ще има в случай че паднат Словянск и Краматорск.

Тоест в близкия месец не се чакат промени по пропагандните фронтове.
У нас - също няма смяна. Каквото си беше, това и си е постоянен е сюжет на провалена проукраинска агитация. Атракторът от ден на ден се набива в неподвижната точка на неефективността. Това се и очакваше, най-малко тук, при тези разбори. Затова давах препоръки и ето 25 дни ви изтъквам ОНЯ ЧОВЕК. Някои се сетиха кой е, само че други още не. Добре, ще създадем по този начин - ще ви го изтъквам 30 дни. Трябва добре да познавате съперника си. Иначе елементарно ще ви пребори.

Съвети от ОНЯ ЧОВЕК (цитати от ОНЯ ЧОВЕК, ден 25-ти, не е Бисмарк)
Нация без вяра - това е като човек без мирис.
Кратък коментар - като огледа този откъс непосредствено - по този начин е.

Да погладнем малко по-общото. Религиите са идеологии.
Значи - нация без идеология е като човек без мирис. А каква е идеологията при нас. Имате възприятието, че сте човек без мирис в българския публичен живот. Ами по този начин е - тъкмо такова чевство би трябвало да имате. Къде е идеологичестата заварка на обществото - няма я. Караме по различен метод:

Който управлява улиците, управлява политиката...
У-упс! Ами това от кого е. Вярно е обаче, нали.
За десерт - Бисмарк, несъмнено. Вчера ви подсетих цитата
Хрътките следват тези, които ги хранят...
То е подготовка за днешния откъс:
Великите мъже имат страхотни кучета...

Събрани по този начин цитатите, ви се обяснява какво желае да каже Бисмарк. За да управлявате добре страната, ви трябват
висококачествени и добре хранени кучета, които да правят работата. Хрътки, споделя Бисмарк, а не помияри.
Като използваш помияри, няма по какъв начин да управляваш добре страна. най-после още нещо от Бисмарк:
Нацията, която има учебните заведения, има бъдещето...

Базата, споделя Бисмарк е положителното коландрене на учебните заведения - университетите в това число. Има и надстройка - Кайзер Вилхелм общоството за развиване на науката. Така Германия става суперсила. Как е при нас. Коландрим ли добре учебните заведения? Ами българският еквивалент на Кайзер Вилхелм обществото. Ще кажете - ами, не се вижда да се ускоряваме доста. Така е, ще ви отговоря аз.

Добре, стига за през днешния ден. Предстои да забележим какво ще има да става. Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР