Краставици в бутилки – удобен и изгоден начин на засаждане

...
Краставици в бутилки – удобен и изгоден начин на засаждане
Коментари Харесай

Краставици в бутилки – лесен и удобен начин на засаждане

Краставици в бутилки – комфортен и преференциален метод на засаждане и развъждане на краставици

Всеки знае по какъв начин да засади краставици. Въпреки това, някои подхождат креативен към процеса.

Причините са разнообразни: желаете свежи зеленчуци, само че нямате двор или климатът не е доста удобен за развъждане и така нататък

Засаждането на краставици в пластмасови бутилки е много комфортно и дейно за доста производители на зеленчуци.

Пластмасовите бутилки са комфортни за разнообразни неща. Широко публикуван е методът за развъждане на разсад в тях. Такава опаковка е комфортна, лека и съвсем безвъзмездна.

Засаждането на краставици в пластмасови бутилки ви разрешава да отглеждате зеленчуци на балкона в жилището.

Разсадът в бутилка може да се засажда както навън, по този начин и в оранжерията. Освен това растенията се слагат там дружно с бутилката.

Пластмасовият борд на бутилката ще помогне: за отбрана на растението от мравките; спестявате вода при поливане; предотвратява появяването на бурени, те няма да пречат на естествения напредък на краставиците и развиването на кореновата им система, нито ще „ лишават ” потребни за растението минерали.

В случай на засаждане в оранжерия, вие променяте почвата годишно, изключвайки образуването на патогени в нея, тъй че растенията ще бъдат здрави и мощни, което е основа за отлична годишна продукция.

Подготовка на мястото за засаждане
Вземете в равни елементи: елементарна почва; изгнили листа от каквото и да е дърво, като се изключи дъб и върба; торф; дренажна примес. Под нея можете да сложите люспи от слънчоглед, яйчени черупки или сфагнум мъх.

Ако подготвите висококачествена почва, тогава развъждането на краставици в бутилки ще бъде напълно елементарно и без затруднения, разсадът ще се развие добре, а реколтата ще бъде в период.

Опции за потребление на бутилка
Следващата стъпка е да подготвите пластмасовите съдове. Подходящи за това са бутилки с съдържимост 5 или 2 литра. В петлитровите бутилки растенията се усещат по-удобно. В такава бутилка можете да засадите няколко семена или разсад, до момента в който в 2-литрова бутилка не повече от един.

Бутилките се приготвят елементарно – просто отрежете горната част (1/3). Ще получите пластмасова саксия и похлупак към нея. В долната част би трябвало да извършите дупки, с цел да осигурите приключването на непотребната влага, в случай че инцидентно прекалите с поливането.

Получените съдове се пълнят с готова почва, леко се разклаща. Уверете се, че границата на почвата е на няколко сантиметра под ръба. Сега можете да засадите покълналите семена или разсад, приготвени по-рано, по няколко във всяка бутилка. При засаждане в петлитрови бутилки оптималният брой растения е 5.

Получените саксии с краставици могат да бъдат сложени на балкона на място, квалифицирано за това или да ги заровите в земята в градината. Заровете в земята към 2/3, покривайки горната част с капака, с цел да създадете на разсада парникови условия за напредък и да го предпазите от ниските температури през нощта. Когато растенията са задоволително дълги, капакът се отстранява.

За засаждане в земята се предлага да извършите повече дупки в бутилката или даже да премахнете дъното.

Грижа за краставиците
Краставиците са деликатни растения, обичат топлината, само че директната слънчева светлина не им понася добре, затова, в случай че зеленчукът се отглежда на балкона, тогава си коства да му осигурите комфортно място за напредък.

Растенията се поливат единствено с вода, загрята до стайна температура. 2 седмици след поникването, подхранете растенията.

Препоръчва се да започнете с 15 г калий и 5 г амониев нитрат, 30 г суперфосфат, 5 г магнезиев сулфат, разредени в кофа с вода. Внимателно поливайте разсада, като внимавате да не докоснете листата. След 10 дни можете да подхраните с оборски тор, който се разрежда с вода в пропорции 1:20.

Ако по листата се появят жълти петна, това може да е знак за заболяване.

Третирайте растението неотложно, в противоположен случай листата ще изсъхнат. За тази цел можете да употребявате инфузия от чесън (залейте 5 счукани скилидки с вряла вода и оставете за към 6 часа) или лукови люспи (0,5 литров буркан от люспи се залива с гореща вода, упорства се и се разрежда 1: 2).

Вижте още: Напитка при хипертония: 1 чаша и ще се сбогувате с този проблем

Инфузиите се прецеждат и с тях се пръска долната страна на листата на краставицата, където се намира вредителят.

Своевременните грижи за зеленчуците ви подсигуряват отлична годишна продукция.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР