Красотата идва отвътре. Може да звучи изтъркано, но е точно

...
Красотата идва отвътре. Може да звучи изтъркано, но е точно
Коментари Харесай

Храните, които борят бръчките

Красотата идва от вътрешната страна. Може да звучи изтъркано, само че е тъкмо по този начин. Това, което консумираме, дава непосредствено отражение върху метода, по който се усещаме и изглеждаме. Затова, в случай че желаеме да бъдем свежи и по-млади, значимо е да включим в менюто си тези пет неща, които не са нито скъпи, нито сложни за намиране.

Зеленчуци който не яде

Английският експерт по здравословно хранене Лили Саутър е покровител на правилото за пет порции плодове и зеленчуци дневно. За страдание, в забързаното всекидневие осъществяването му постоянно е невероятно. А пропуснатите изгоди са не една и две.

Плодовете и зеленчуците имат високо наличие на вода, която също не постоянно се сещаме да пием в задоволителни количества. А в случай че организмът ни е задоволително хидратиран, за кожата може да се каже същото. Оттам по натурален път се понижава количеството и дълбочината на бръчките по лицето и шията.

Специално внимание

След систематизирания съвет за консумация на така и така потребните плодове и зеленчуци се подрежда един по-специален състезател - кивито. Мъхестият плод е прочут като един от най-богатите на витамин С.

Според разнообразни проучвания, точно неговият нараснал банкет може да се трансформира в същинска вътрешна битка на организма с бръчките и белезите на стареенето. Витамин С е мощен антиоксидант, който се среща в клетките на кожата.

Той играе основна роля в отбраната от свободните радикали и замърсяването на околната среда, които са една от водещите причина за стареенето. Освен това, най-популярният витамин взе участие и в синтеза на колаген, който е в действителност значим за еластичността на кожата.

Вкусно и потребно

Сьомгата от дълго време се дефинира от доста експерти по здравословно хранене като най-полезната риба. Причината тук се корени в огромната централизация на Омега-3, 6 и 9 мастни киселини, както и на антиоксиданти. А те, както споменахме нагоре, са повече от значими за свежия тип на кожата.

Астаксантинът се счита за най-силният натурален антиоксидант. Може да си го набавим точно с потреблението на сьомга. Според проучвания, той потиска забележимия резултат на стареенето върху кожата.

Неочакван съдружник

Сладките картофи към момента не са толкоз известни у нас. А би трябвало. Оказва се, че те са правилен асистент в битката с бръчките. В тях се съдържа различен доста значим за кожата антиоксидант - бета каротин.

Той е включен в състава на огромна част от слънцезащитните артикули и защищава кожата от нездравословното им въздействие. Антиоксидантът защищава от свободните радикали, които провокират прибързано стареене. Бета каротен се съдържа и в портокалите, в морковите и в спанака.

Още една изненада

Зехтинът е потребен за кожата освен в случай че го използваме вместо олио за ослепителен тен. Неговата консумация със салати и други ястия подсигурява разтегливост и по-малка неустойчивост към поява на бръчки.

Разбира се, храните не са магическа пръчка, с която да изтрием годините от лицето си. Въпреки че няма безапелационни научни доказателства, доста проучвания по тематиката водят до извода, че антиоксидантите със отбраната от свободни радикали и производството на колаген, написа Daily Mail. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР