Красотата и здравето на орхидеите до голяма степен зависят от

...
Красотата и здравето на орхидеите до голяма степен зависят от
Коментари Харесай

От тази домашна тор даже най-капризните ми орхидеи пощуряха от цъфтеж:

Красотата и здравето на орхидеите значително зависят от висококачественото поддържане. Много опитни производители на цветя поучават да употребяват за тази цел разтвор въз основата на йод и водороден пероксид /кислородна вода/. Такава естествена тор е незаменима за имунитета на растенията. Предпазва от разнообразни болести, усъвършенства растежа. Характеристики на храненето и рецептите за приготвянето им, ще разгледаме по-долу.

Функции за поддържане

Разтворът, употребен за поддържане, се състои от йод и водороден пероксид. Първият съставен елемент е първокачествен антисептик. Също по този начин йодът изцяло насища растението с разнородни микроелементи, незаменими за положителния им напредък и развиване. Йодът е подобаващ освен за орхидеи, само че и за други култури.

Пероксидът е отличен дезинфектант. Той дейно унищожава злонамерените спори. Стимулира развиването на кореновата система. Осигурява хубостта и здравето на орхидеите.

Подхранването е наложително за:

Укрепване на имунитета. Превенция и лекуване на болести. Буен разцвет. Защита от вредители

Приготвената тор може да се употребява за радикално и листно приложение. Подходящ за лекуване когато и да е на годината.

При вярно потребление на разтвора, спазвайки дозата, той е изцяло безвреден за растенията.

Приготвяне на естествената тор

Приготвянето на хранителен разтвор лишава най-малко време. Това ще изисква единствено йод, водороден прекис и престояла вода. Има няколко разновидността за подготвяне на разтвора.

Разтворите се употребяват за радикално и листно приложение.

За радикално приложение – поливане

Добавете 1 с. л.  кислородна вода в 1 литър престояла вода и 2 капки йод. Смесете добре. Този разтвор се употребява за поливане. Процедурата се предлага да се прави почти на всеки две седмици.

Не увеличавайте количеството йод, защото ще прегорите корените!Ако за листна обработка е належащо опръскване, сложете в 1 литров съд с престояла вода 2 до 3 капки йод, 2 с.л. супени лъжици водороден прекис. Прилага се върху орхидеята благодарение на разпръсквач. Обработката се прави най-добре заран.

Правилното, навременно използване на разтвора подсигурява благосъстоянието и привлекателността на орхидеите. Растенията ще ви радват със своя дългогодишен разцвет, прелестен мирис,  и свежи листа.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР