Красноярск. На 5 август, около 13:00 московско време (съвпада с

...
Красноярск. На 5 август, около 13:00 московско време (съвпада с
Коментари Харесай

ТАСС: Запали се склад с боеприпаси в Русия

Красноярск. На 5 август, към 13:00 московско време (съвпада с българското), в Ачинския регион на Красноярския завършек на територията на един от складовете на Центъра за поддръжка и логистиката на Централния боен окръг, се възпламени вместилище на барутни заряди за артилерийски муниции, след което са последвали гърмежи, предава TACC .
Според източник в органите на реда са се запалили две площадки s общо към 25 хиляди муниции. В резултат на това един боец почина, заяви източник в незабавните служби в района. В същото време източник в Министерството на защитата отхвърли тази информация.
Ранени са девет души, в това число четирима военни. Трима са приети в болница, двама военнослужещи са откарани в болничното заведение с рани от шрапнели. Останалите са получили здравна помощ в амбулаторни условия, на двама от тях е сложена диагноза изгаряне.
Прозорците в жилищните здания са разрушени от взривна вълна, осколки са повредиха военни транспортни средства, а вкупом от тях беше разрушено предно стъкло. Източник от спешните служби заяви, че части от експлодиращите доближават до 15 км от склада. Огънят унищожи противопожарната техника, ситуирана на територията на поделението.
Персоналът на склада е евакуиран, Министерството на изключителните обстановки на Русия изтегля популацията в радиус от 20 км от склада. Според министерството близо 2,6 хиляди души са евакуирани от прилежащите села. Общо към 6 хиляди души би трябвало да бъдат евакуирани от зоната на детонациите, съгласно шефа на Красноярския край Александър Ус.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР