Красивата коса е символ на женственост и сексапил, но само

...
Красивата коса е символ на женственост и сексапил, но само
Коментари Харесай

Няколко хитрини за красива и здрава коса

Красивата коса е знак на женственост и съблазън, само че единствено в случай че е добре поддържана. А по тази причина са нужни систематични грижи. Ето няколко хитринки за красива и здрава коса:

Ако косата ви е тънка

Ако имате тънка коса, използвайте по-малко стилизиращи артикули . Така косата ви ще е по-лека и ще наподобява по-обемна. Избягвайте да я оставяте доста дълга. Подходящи прически за дамите с тънка коса са късите коси и прическите със междинна дължина.

Ако имате суха коса

Понякога шампоаните са нападателни към косата и я лишават от естественото и омазняване, което я поддържа здрава и блестяща.

Естествените масла - зехтин, кокосово, рициново, бадемово, ланолин са отлични средства за отнасяне на лишената от искра коса.

Добре е да решете косата си когато е изцяло суха, с цел да не я увреждате.
 коса ThinkStock/Getty Images-->
Ако косата ви е мазна

Една от най-големите неточности, които хората с мазна коса вършат е да мият косата си допустимо най-често, с цел да се отърват от омазняването на косата.

Не втривайте и не масажирайте мощно скалпа. Избирайте нежни шампоани с неутрално Ph. Добър метод да се справите с мазната коса е да употребявате изсъхнал шампоан . Ако употребявате еликсир или подхранващ артикул, нанасяйте продукта единствено по връхчетата и избягвате корените на косата.

Заплетени краища

За да избегнете заплетените краища, втривайте еликсир във връхчетата на косъма, когато миете косата си. Освен това избягвайте грубото подсушаване с хавлия .
 коса ThinkStock/Getty Images

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР