Красив фотопейзаж от бургаското крайбрежие получи като подарък Лорд -

...
Красив фотопейзаж от бургаското крайбрежие получи като подарък Лорд -
Коментари Харесай

Фотография от Бургас ще краси кабинета на кмета на Портсмут

Красив фотопейзаж от бургаското крайбрежие получи като подарък Лорд - кметът на Портсмут Кен Елкъм. Фотосът е подарък от кмета Димитър Николов и бе връчен от бургазлията Теодор Желязков, които е един от изявените ученици на университета в Портсмут (University of Portsmouth), сега продължава магистратурата си по Международни връзки там и в същото време работи за елитно висше образователно заведение.

Срещата е вследствие на покана, отправена от сър Елкъм към един от интернационалните клубове в Университета в Портсмут. Общият брой на всички студенти в града е 25 000, като 4 500 от тях са чужденци от над 150 страни. За последните 5 години броят на българските студенти в Портсмут е към 110, като всяка година идват към 40 нови индивида. Българското общество е едно от най-големите в университета.

Лорд - кметът е обяснил пред студентите от целия свят какво тъкмо съставлява неговият пост и кой има привилегията да носи тази купа. По време на срещата е станало ясно, че единствено 27 града в цяла Англия имат Лорд - кмет, определян от ръководещия монарх. Лорд - кметът се избира от 41 члена на общинския съвет, като неговият мандат е една година. Той ръководи съвещанията на Общинския съвет.

Теодор Желязков се е срещнал публично с Кен Елкъм още през октомври 2017 година Тогава му е разказал за българско общество в Университета в Портсмут, за родния си град Бургас и за срещата му с кмета Димитър Николов.

Елкъм е останал впечатлен от приликата сред двата града, морското им завещание и на драго сърце се е срещнал с българските студенти.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР