Красимир Каракачанов се омерзи от протестите и обяви, че не

...
Красимир Каракачанов се омерзи от протестите и обяви, че не
Коментари Харесай

10 неща, които не се траят вече!

Красимир Каракачанов се омерзи от митингите и разгласи, че „ не се търпят повече ”.
А какъв брой още недостатъци има по света и у нас!
Ето 10 от по-важните нетърпимости на днешния ден.
***
1. Суджукът с пари. Отвратително е заслужил и уважаван човек да си заплаща суджука. В политиката има неписан принцип, който все по-често и необмислено се нарушава. Този принцип гласи: другарството си е другарство, суджукът е без пари! Тоест – когато искаш политическа услуга, даже да си непосредствен другар, не може да искаш просто по този начин поради заблудата, че го правиш в полза на обществото. Всяка политическа услуга си има суджукова равноценност. Вижте да вземем за пример майките от придвижването „ Системата ни убива ” – какво реализираха те? Любезности на майка от Валери Симеонов, това реализираха. Защото не си направиха труда да се поклонят и да поднесат в подарък 3 тона суджук. Тържество на гражданските и политическите добродетели се реализира единствено с поднасяне на суджук и целуване на ръка. Поучете се от комитетите за посрещане на Джипката в българските градчета, села, тръбопроводи и автомагистрали в градеж!
2. Гражданското наличие на плажа пред Догансарай. Тия гражданя злоупотребяват с търпението на Почетния ръководител, който ги пусна веднъж, пусна ги два пъти, само че те му се качват на главата и не желаят да одобряват житейския факт, че целият парк Росенец, както и акваторията към него са частна благосъстоятелност. Почетният ръководител е мъдрец, хидроинженер и поддръжник на етническия мир, както шаманите подпират небето с тоягите си, другояче то ще се сгромоляса на главите ни. Така и Доган подпира етническия и етическия мир с тоягата си, а някакви разпасани жители му предизвикат балансите. И аз да съм мъдрец, който се пробва да балансира сред 7-8 категорически императива, и аз ще се ядосам на варварската олелия под прозорците на Сарая ми.
Оставете Почетната мисъл да се разполага и развива на мира!
3. Паметникът с американските президенти в планината Ръшмор, Южна Дакота. Скандално е, че ликът на Тръмп още не е скулптиран паралелно с другите президенти, изсечени на планинския скат. Тръмп си изиска монумент и ще го получи, само че за какво трябваше да подсеща? Кажи му „ аго ”, да му е драго! Без напомняне би трябвало да има самодейност за тия неща, както би трябвало да се отпечата нова и огромна доларова банкнота с облика на Тръмп. Примерно с номинал 500 $. Абаут!
4. Банкнотата от 500 евро. И тази купюра не се трае в настоящия си тип. Тя е спряна от щемпел в Европейския съюз, тъй като била доста бандитска, употребила се с огромно улеснение при разплащане с великански суми кеш. Но щом Евросъюза няма проблем с облика на Борисов, почтено би било да се възобнови печатането, само че върху новата банкнота да се изобрази най-достойният, на чието чекмедже се възхити всеки същински познавач на сбирките от парични знаци.
5. 2020 година като цяло не се трае. Авторът не споделя това верую, за него годината си е естествена права по оста на Времето. Ала по този начин считат и управлявашите за ръководството си – те не считат, че са по-лоши от предходни или последващи ръководства, единствено дето някакви нахални жители се заяждат за нелепости като корупция и корист с власт, каквито, съгласни сме, съществуват по целия свят. Но въпреки всичко не можем да пренебрегнем изцяло гражданските настроения – годината 2020 не се трае, „ Борисов 3 ” не се трае.
6. Кабинетът „ Борисов 3 ”. Това е продължение на предходната точка. Много жители възприемат властта като естествено събитие, с което би трябвало да се съобразяваш - или извличаш изгоди, в случай че си в подобаваща позиция, или се опитваш да минимизираш вредите, в случай че си в несъответствуваща позиция. Но има и различен тип жители, които възприемат властта като човешка структура, подлежаща на корекции – и това не е абстракция, когато са се натрупали пребогато съответни доказателства за невалидност на съответната власт.
7. Коронавирусната пандемия. Колко пъти Борисов закрива инфекцията, какъв брой разпоредби даде, какъв брой доста съответни ограничения се взеха – и тая зараза още свирепства. Не се изтрайва!
8. Мисирките, които не са на Пеевски. Ужасно стеснение и дисонанс провокират медиите, които не пеят сладкопойни песни за Нашите и люти обети за Враговете. Ужасен удар против единството и заедността нанасят медиите и публицистите, които възразяват на Правата линия. Вместо да се чува строен хор на спекулантите, един задава въпроси, различен се рови в схемите на Благодетеля, трети си разрешава да дава думата на отречени персони, които към този момент не са от Шайката и подлежат само на обругаване. Този тип медии нито схващат от дума, нито от безмълвие, нито от подмятания и фини закани, та се постанова да ги вразумяват с батки по партийни сбирки и тъмни кьошета. Разбира се, отчитаме нюансите и знаем, че има медии, които не са на Пеевски, само че не им проличава – те също са верни и обезпечават многообразието в заедността.
9. Народната обич. Народът люби ден до пладне. Вместо да се отдаде безусловно и до гроб националната обич демонстрира смущаващо своенравие и се хвърля от врат на врат към всеки идващ Спасител - в случай, че е жив предходният! Колко хора помнят обожанието, с което бе посрещнат Симеон Сакскобургготски и досадата при изпращането му?
10. Атрибутите, които не подвигат 200. Така отминава международната популярност и това е нетърпимо!
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР