Красимир Живков, зам.-министър на околната среда и водите, е разпитан

...
Красимир Живков, зам.-министър на околната среда и водите, е разпитан
Коментари Харесай

Разпитаха и заместника на Димов за водната криза

Красимир Живков, зам.-министър на околната среда и водите, е разпитан от Специализираната прокуратура по отношение на водната рецесия в Перник, заяви БНР. Името му беше посочено от юристите на Нено Димов като индивида, чийто сектор във ведомството са били язовирите.

Пред проверяващите Живков е декларирал, че ВиК сдружението в Перник е предложило какви съответни размери вода от язовир „ Студена “ да се подават за питейно-битови потребности. А след информация за предстоящите превалявания от Националния институт по метеорология и хидрология, Басейновата дирекция излизала с план и график какъв брой вода ще се отпусне към града.

„ За месец ноември поръчката на ВиК-оператора е 1,6 милиона кубика. От Министерство на околната среда и водите са отредени един милион кубика, употребявани са съвсем 1,6 млн. кубика. На 7 ноември се редуцират разрешителните за прилагане на софтуерен най-малко - и на „ Стомана “, на „ Топлофикация “ остават същите. На 19 ноември напълно е спряно подаването към двете промишлени предприятия ", е обяснил заместникът на арестувания Нено Димов след разпитите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР