Кралят на Саудитска Арабия Салман обяви, че палестинците имат право

...
Кралят на Саудитска Арабия Салман обяви, че палестинците имат право
Коментари Харесай

Крал Салман: Палестинците имат право Източен Йерусалим да бъде столица на държавата им

Кралят на Саудитска Арабия Салман разгласи, че палестинците имат право Източен Йерусалим да бъде столица на бъдеща палестинска страна , откакто мюсюлмански водачи се събраха в Истанбул през днешния ден на изключителна среща на Организацията за ислямско съдействие, с цел да обсъдят решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел, оповестява " Франс прес ".

" Кралството прикани за политическо решение за разрешаване на районните рецесии, на първо място на палестинския въпрос и за възобновяване на законните права на палестинския народ, в това число правото да основат своя самостоятелна страна с Източен Йерусалим като нейна столица ", акцентира крал Салман.

Кралят приказва пред Консултативния съвет на Саудитска Арабия, до момента в който се организираше срещата в Турция, на която се чака да бъде образувана единна позиция против решението на Тръмп.

 Решението на Тръмп за Йерусалим било най-голямото закононарушение в историята
Решението на Тръмп за Йерусалим било най-голямото закононарушение в историята

Това разгласи палестинският водач Махмуд Абас

Говорейки на срещата, палестинският президент Махмуд Абас съобщи, че крал Салман му е заречен персонално, че няма да има спокойно съглашение с Израел без палестинска страна с Източен Йерусалим като нейна столица .

Абас прикани страните по света, по-специално европейските страни, публично да признаят Палестина в границите на границите от 1967 година Палестинският водач прикани страните по света да премислят признаването си на Израел след решението на администрацията на Тръмп.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР