Кралят на Испания Фелипе VI използва традиционното си коледно обръщение

...
Кралят на Испания Фелипе VI използва традиционното си коледно обръщение
Коментари Харесай

Кралят на Испания призова каталунските лидери да избягват конфронтация

Кралят на Испания Фелипе VI употребява обичайното си коледно послание да призове новоизбрания парламент в Каталуния да се отхвърли от настояването на самостоятелност, откакто партиите, подкрепящи отделянето, завоюваха на изборите в района от предходната седмица, написа The Independent.

„ Пътят напред не може повече да води до борба или изключване, което, както към този момент знаем, основава ненавист, яд и неустановеност “, съобщи испанският крал по време на предавана в народен ефир тирада. „ За Испания 2017 година бе, без подозрение, комплицирана година, белязана най-много от обстановката в Каталуния “, добави той. „ Лидерите на района би трябвало да се изправят против проблемите на всички каталунци, уважавайки разнообразието и мислейки отговорно за общото богатство “, добави той.

Последната тирада на краля бе изнесена на 3 октомври, два дни откакто районното държавно управление на Каталуния не се подчини на решението на съда и организира референдум за самостоятелност. Фелипе VI тогава строго осъди каталунското държавно управление като нелоялно.

В коледната му тирада тонът на краля бе доста по-помирителен. Той призна, че, въпреки и Испания да е станала изцяло интегриран член на Европейски Съюз, „ не всичко е триумф “ в нея през последните десетилетия. Той настоя „ хармоничното взаимно битие в сърцето на каталунското общество “ да бъде възобновено, „ с цел да няма разграничени фамилии и другари “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР