Кралството в Хималаите е известно с фантастични пейзажи, будистки практики

...
Кралството в Хималаите е известно с фантастични пейзажи, будистки практики
Коментари Харесай

Най-мистериозната държава: Бутан намалява данъци наполовина, за да привлече туристи

Кралството в Хималаите е известно с фантастични пейзажи, будистки практики и поредно и фундаментално залагане на първокачествен туризъм от най-високо качество.

„ Новата конструкция на таксите, която преди беше избрана на закрепена ставка, дава обещание да реализира баланс сред насърчаването на туризма и поддръжката на културните и екологични полезности на Бутан “, разясняват локалните медии.

Решението за понижаване на туристическия налог се чака да има двоен резултат. Първо, предвижда се, че това ще докара до внезапно увеличение на броя на туристите, което ще даде нова сила на локалната стопанска система. Второ, това може да притегли по-разнообразен набор от туристи, в това число откриватели, които имат стеснен бюджет и фамилии, търсещи потребен отдих.

„ Въпреки че намаляването на таксите може да притегли повече гости, държавното управление също по този начин предприе стъпки, с цел да подсигурява, че културната целокупност и естествената хубост на нацията не са компрометирани. Въвеждат се по-строги правила за виновен туризъм, които предизвикват пътешествениците да станат дейни участници в опазването на наследството...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР