Кралското семейство на Великобритания може да се похвали с доста

...
Кралското семейство на Великобритания може да се похвали с доста
Коментари Харесай

Колко пари спечели британското кралско семейство през 2017 г.

Кралското семейство на Англия може да се похвали с много солидните си банкови сметки.

Документи, оповестени през днешния ден, хвърлят нова светлина по отношение на приходите и разноските на кралското семейство за последната финансова година, или с други думи за интервала март 2017 – март 2018 г. 

Данните разделят приходите и харчовете в необятен набор от категории, което прави информацията сложна за анализиране, само че от документите излиза наяве, че има съществени промени в положението на Уилям, Кейт и Хари, написа CNN.

Според един от документите, който наблюдава финансите на принц Чарлз, бюджетната категория, включваща финансиране за Уилям, Кейт и Хари, записва нарастване от близо 40% - до 5 млн. паунда (6.6 млн. долара).

Трябва обаче да се означи, че тази категория включва и „ финансовите разноски ”, и спестяванията на Чарлз.

През последните години принц Чарлз и брачната половинка му Камила са усили разноските в категорията с 10%.

Сватбата на Хари и Меган Маркъл провокира съществено внимание, само че кралското семейство по този начин и не показа елементи по отношение на разноските, свързани с венчавката.

Друг евентуален мотив за горепосоченото нарастване на разходната част може да се търси в това, че Уилям поема повече кралски отговорности, което може да е предизвикало Чарлз да вдигне финансирането за тези действия.

 

Чарлз и Камила разчитат на комбинация от обществени и частни средства, с цел да финансират живота и работата си. Около 90% от техните приходи идват от частно имущество - херцогство Корнуол, което е основано през 1337 година за да обезпечава приход на наследника на трона.

Херцогството има и ръководи земи в селски и градски региони, редица острови, както и вили чартърен, намиращи се в Уелс и Корнуол.

Новите документи демонстрират, че кралската двойка е изкарала 21.7 млн. паунда (28.6 млн. долара) от парцели през последната фискална година. Това е с 5% повече по отношение на предходния фискален интервал.

Двамата са получили и средства от кралица Елизабет II, които основно са употребявани за публични пътувания.

Кралица Елизабет II

Новите документи отразяват и положението на Суверенния грант, който е главният източник на приходи за кралицата.

Той се образува от Имоти на короната – сбирка от английски парцели и ферми, които носят стотици милиони английски лири всяка година.

Голяма част от средствата отиват в държавната хазна, само че 25% от облагата се разпределя към кралицата под формата на Суверенен грант. Сумата, насъбраната по този метод, нормално се употребява като сметка за покриване на разноски по пътувания, сигурност, заплати за личен състав и поддръжка на кралските дворци.

Кралското семейство е взело присъединяване в към 3000 публични събития през предходната година, като кралицата е участвала на над 150 от тях.

Кралица Елизабет II е получила по линия на Суверенния грант 76.1 млн. паунда (100.3 млн. долара) за последната фискална година. Сумата набъбва с цели 78% по отношение на предходния интервал, като се счита, че нарастването е предопределено за реновирането на Бъкингамския замък.

През актуалната финансова година приходите по това перо се чака да скочат с нови 8%. Парите, идващи по линия на Суверения грант, са освободени от налози.

Според документите, семейството на кралицата регистрира спомагателен приход от 17.3 млн. паунда (22.8 млн. долара) през предходната година от услуги, като отдаване чартърен на парцели и ръководство на уреди и здания.

Друг значим източник на доходи за кралицата е херцогство Ланкастър – частни комерсиални, земделски и жилищни парцели, датиращи от 1265 година Те са генерирали 19.2 млн. паунда (25.3 млн. долара) през миналата фискална година./ money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР