Кралският монетен двор разкрива „иновативни“ бижута, направени от рециклирани рентгенови филми

...
Компанията, базирана в Лантрисант, Юг, се обединява с 300-годишен семеен
Коментари Харесай

Компанията, базирана в Лантрисант, Юг, се обединява с 300-годишен семеен бизнес - Betts Metals.

На болниците ще бъде платено за рециклирани рентгенови филми и инициативата може да означава и по-ниски разходи за съхранение.

Betts Metals ще обработи рентгеновите филми, преди експерти от Кралския монетен двор да използват рафинираното сребро за изработка на бижута .

Изображение: Снимка: Кралският монетен двор Изображение: Рентгеновите филми се превръщат в сребърни продукти. Снимка: Кралският монетен двор

Кралският монетен двор продава колекция от бижута, наречена 886 - след годината, в която монетният двор за първи път е направил монети.

В момента има шест бижута, направени от сребро от рентгенови филми включени като част от колекцията.

Правителството планира да „улесни рециклирането“, за да спре отпадъците да отиват на депата

Основен растеж служител в Кралския монетен двор, Шон Милард, каза, че е „доволен“ да работи по „иновативната инициатива“.

„Като част от визията на Кралския монетен двор да трансформира за бъдещето нашето възстановяване на ценни метали бизнесът се ангажира да ръководи разработването на пионерски решения в рамките на индустрията“, каза той.

„За нас това означава отговорно снабдяване с материали, които имат потенциала да използват повторно ценните ресурси на нашата планета, като същевременно поддържаме кръгова икономика и позволява на клиентите да имат достъп до продукти, които са в съответствие с техните ценности."

Прочетете повече от Sky News:
Нова монета от 50p отбелязва 75-ата годишнина от пристигането на Windrush
Кралският монетен двор разкрива възпоменателни монети за коронацията

Чарли Бетс, управляващ директор на Betts Group, каза, че компанията е „развълнувана да работи с Кралския монетен двор“.

„Болниците съхраняват рентгенови филми много повече от своите дата на задържане, което може да струва много пари с течение на времето", каза той.

"Този нов проект им позволява да рециклират рентгенов филм и да получат паричната стойност на среброто, което възстановяваме."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР