Кралският монетен двор пусна нова серия колекционерски монети и монети

...
Кралският монетен двор пусна нова серия колекционерски монети и монети
Коментари Харесай

Кралският монетен двор пуска монета за юбилея на Бонд

Кралският монетен двор пусна нова серия колекционерски монети и монети в кюлчета, с цел да означи 60-ата годишнина на филмите за Джеймс Бонд.

Гамата 007 от Кралския монетен двор включва публични колекционерски монети и монети в кюлчета на Обединеното кралство.

Всяка монета от серията има друг дизайн, представящ съответно десетилетие от кинематографичния път на Бонд.

Първата монета, отдадена на 60-те години на предишния век, изобразява Бонд на Шон Конъри в именития жироплан, Малката Нели, от You Live Only Twice.

Фонът включва заглавията на филмите за Бонд от това десетилетие, дружно със стилизираното лого на 007 и класическия претекст на дулото на револвера към периметъра на монетата, написа wionews.com.



" Джеймс Бонд е обичаният скришен сътрудник на Англия, който пленява публиката повече от 60 години. Радваме се да разкрием нова гама от колекционерски монети, с цел да отпразнуваме пътуването на 007 “,

съобщи във връзка събитието Ребека Морган, шеф на възпоменателните монети в Кралския монетен двор. 

Директорът на отдела за благородни метали в Кралския монетен двор Андрю Дики пък акцентира извънредния дизайн и прецизната направа на гамата монети от кюлчета 007:

" Налични в 1 унция (28,35 g) злато и 1 унция сребро, тези монети са изсечени съгласно най-високите спецификации, въплъщавайки качеството и превъзходството, предстоящи от водещ монетен двор ". Дики изрази убеденост, че тези монети ще се харесат на вложители, колекционери и нова публика, интересуваща се от трайната стойност на златото или среброто.



Възпоменателни или колекционерски монети с пробни покрития, известни със своята превъзходна направа, заостреност и подробност, са част от тази гама. Тези монети се секат поотделно до шест пъти при по-ниска скорост и напън, с цел да се запазят по-фините елементи, и всяко парче се ревизира за недостатъци. Ограничените тиражни числа способстват за желаността на тези монети измежду колекционерите.

За тези, които считат благородните метали за инвестиция, монетите в кюлчета оферират опция. Налични в 1oz 999,9 чисто злато и 1oz 999 чисто сребро, тези монети разрешават на вложителите да закупят присъщата стойност на благородния метал. Включването на завладяващи дизайни и тематики прибавя колекционерски детайл към монетите в кюлчета.

Кюлчетата на Джеймс Бонд се оферират в 1oz 999,9 чисто злато и 1oz 999 чисто сребро, като цените са основани на цената на живия доблестен метал в деня на покупката. Колекционерските монети се оферират в златно доказателство, сребро доказателство и брилянтни нециркулирани издания, започващи от £14,50 (,08).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР