Кралската сватба е голямо събитие и един от най-очакваните моменти

...
Кралската сватба е голямо събитие и един от най-очакваните моменти
Коментари Харесай

12 детайла от кралски сватбени рокли, които ни накараха да въздъхнем от възхищение

Кралската женитба е огромно събитие и един от най-очакваните моменти безспорно е появяването на булката в сватбената си рокля. Когато слезе от колата, всички погледи са ориентирани към нея и не можем да не се сетим за приказките за принцеси, които сме слушали като деца. Но макар деликатното внимание на всички, някои елементи от кралските тоалети остават незабелязани от публиката.

Как са основани сватбени рокли, които са били фантазията на техните притежатели и показват какви любопитни елементи крият.

1. Кейт Мидълтън

Роклята на херцогинята на Кеймбридж Катрин е основана от Сара Бъртън. Това беше композиция от традиция и модерност, тъкмо както булката, която взе участие в дизайна, искаше да бъде.

Дантелените цветя бяха изтъкани на ръка и по-късно пришити едно по едно върху роклята. Като „ нещо назаем “ (според британската традиция) Кейт носеше тиара, която принадлежеше на кралица Елизабет.

2. Кралица Елизабет II

Кралица Елизабет II се отдалечи от обичайния бял цвят, залагайки на копринена рокля в цвят слонова кост. Беше украсена с кристали и 10 000 дребни перли. На роклята имаше и бродирани звезди.

3. Грейс Кели, принцеса на Монако

Елегантният жанр на холивудската актриса Грейс Кели се трансформира в източник на ентусиазъм за мнозина. Сватбената й рокля не беше изключение. Отне месеци, с цел да се основат и зашият дружно бродираните с перли рокли и 91 см дългия шлейф.

4. Принцеса Евгения

Принцеса Юджини носеше рокля с навито деколте към раменете и дълъг шлейф. По нейна молба гърбът беше разкрит, защото искаше да покаже белег от интервенция, която си направи като дете. Принцесата изясни, че постоянно е желала роклята да демонстрира този белег, защото е предопределена да споделя история за нейното минало и бъдеще.

5. Принцеса Шарлийн

Принцеса Шарлийн изглеждаше като ангел в бялата си сватбена рокля с открити плещи. Беше украсена с 40 000 кристала и 20 000 перли. Направата му лиши 2500 часа. За всеки случай са ушили и препис на роклята.

6. Принцеса Хая Хафиза Сурурул Болкия

Сватбата на принцесата, щерка на султана на Бруней, се състоя през септември 2012 година Тя носеше искряща сребърна рокля, украсена с кристални мъниста и изумруди, а огромна диадема допълваше тоалета.

7. Кралица Летисия на Испания

Кралицата на Испания се ожени през 2004 година в зашеметяваща сватбена рокля с 4,5 м шлейф и златна бродерия. Летиция приключи тоалета си с диамантена диадема, подарък от свекърва й кралица София.

8. Кралица Рания

Кралицата на Йордания е известна със своята грациозност и изтънчен усет. За сватбата си през 1993 година тя носи рокля, проектирана за нея от английския дизайнер Брус Олдфийлд. Беше украсена със комплицирана златна бродерия, която е копирана от доста булки по света.

9. Принцеса Беатрис

Сватбата на принцеса Беатрис се състоя през 2020 година Булката беше облечена в тоалет, който й даде назаем нейната баба Елизабет II. Роклята, украсена с диаманти, беше леко модифицирана за булката. Диамантената тиара също е принадлежала на кралицата – тя я носеше в деня на сватбата си. Без подозрение Беатрис знаеше по какъв начин да отдаде респект на баба си.

10. Принцеса Маргарет

Сватбата на принцеса Маргарет беше първата кралска женитба, излъчена по малкия екран. За случая тя се въздържа от екстравагантни бижута и реши да подчертае фигурата си със жанр с V-образно деколте, втален корсаж и пухкава пола.

Тази рокля е известна като най-простата в историята, само че Маргарет съумя да й придаде специфичен изискан, а тоалетът на принцесата е послужил като ентусиазъм за доста булки.

11. Меган Маркъл

Меган заложи на минималистична класика, като избра семпла сватбена рокля с дребни, само че привличащи вниманието елементи. Воалът й, дълъг съвсем 5 м, беше декориран с цветя. Тя беше закрепена с диадема, която булката взе назаем от кралица Елизабет.

12. Принцеса Даяна

Емблематичната рокля, която принцеса Даяна носеше на сватбата си, без подозрение е една от най-запомнящите се.

Той беше цялостен с забавни елементи като бродерия с пайети, плетена дантела и 10000 перли. Роклята беше толкоз превъзходна, че тъканта трябваше да бъде сгъната на няколко пласта, с цел да може Даяна да седне в сватбената карета.

Коя от тези сватбени рокли ви харесва най-вече? Как наподобява вашата мечтана сватбена рокля?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР