Кралицата на Великобритания беше запален шофьор, за което беше безусловно

...
Кралицата на Великобритания беше запален шофьор, за което беше безусловно
Коментари Харесай

Jaguar, Bentley и други емблематични коли на кралица Елизабет II

Кралицата на Англия беше разпален водач, за което беше абсолютно уважавана както от професионалните състезатели, по този начин и от елементарните водачи. Кои коли на Нейно Величество помним най-вече?

Обичана надалеч оттатък рамките на родината си, кралица Елизабет II е известна освен с дългото си ръководство (възкачва се на престола на 6 февруари 1952 г.), само че и с любовта си към колите. Освен това Нейно Величество обичаше да кара сама. Тя се научава да кара по време на Втората международна война, когато служи в женския спомагателен териториален корпус.

Страстта към шофирането ѝ е толкоз огромна, че Елизабет II не се отхвърли от удоволствието да кара кола, макар напредналата си възраст и предизвестията на лекарите. Колекцията от коли на Нейно Величество е впечатляваща. Включва както типичен, по този начин и съвременни коли. Ето пет от най-известните и забавни коли на Елизабет II.
Bentley State Limousine `Jaguar,

Безспорното украшение в автомобилната сбирка на английската кралица е лимузината Bentley, направена по поръчка. Връчена е на Нейно Величество през 2002 година по случай 50-годишнината от възкачването ѝ на трона. Направени са единствено две такива коли и двете отидоха в гаража на Бъкингамския замък. Цената на всяка е към 10 милиона паунда.

Тази кралска лимузина е по-дълга и по-висока от първокласния седан Bentley Arnage. State Limousine има бронирана каросерия с двуцветна цветова скица - черен покрив и бордо. А също и необятно отварящи се порти, които позволяваха на кралицата да влиза и излиза, без да смъква шапката си, и седалки, направени особено за параметрите на Елизабет II.

Характерният амулет на Bentley на предния похлупак е заменен със статуетка на Свети Георги, убиващ змия, персоналният знак на кралицата на Англия. Въпреки мощния 6.75 V8 битурбо бензинов мотор от Arnage R, който създава 400 сили, кралската лимузина, като предписание, се експлоатира в щадящи режими. На церемониални събития тя се движеше със междинна скорост от 14 км / ч. Използвана е и от кралицата за седмичното ѝ пътешестване до църквата.

Range Rover State Review `Jaguar,

Една от най-обичаните марки коли от Елизабет II обаче е Land Rover. Казват, че по време на ръководството си тя е придобила повече от 30 SUV-та на тази компания. Доста постоянно за държавни шествия кралицата се качваше в специфична версия на Range Rover. Особеността на този автомобил е неналичието на покрив. Това улесняваше Нейно Величество да поздрави близките по време на пътуването.

Кралицата получи този офроуд кабриолет State Review като подарък от Range Rover през 2015 година като самопризнание за нейния ангажимент към продуктите на компанията. Специалната кралска версия се основава на автомобил с дълга база от четвърто потомство с хибриден симов тракт с мощ 340 конски сили, състоящ се от трилитров турбодизел и електрически мотор, комбиниран с 8-степенна автоматизирана скоростна кутия.

Работата по смяната на всъдехода за Елизабет II беше осъществена от експерти от отдела SVO. А първата обществена поява на Нейно Величество с тази кола се състоя в Кардиф като част от представянето на новите цветове на Кралския уелски полк.
Land Rover Defender `Jaguar,

Една от най-обичаните от Елизабет II кола беше бруталния Defender. Емблематичният всъдеход е същият знак на Англия като Нейно Величество. Има многочислени фотоси на кралицата и нейния починал брачен партньор, шофиращи офроуд транспортното средство през именията Балморал и Сандрингам, както и огромния парк Уиндзор.

Един от най-известните Defender-и на Елизабет II е от 2002 година Построен е особено за Нейно Величество. Като цяло топлата връзка на Елизабет II с марката Land Rover е от доста години. Те датират от 1948 година, когато компанията дава 100-ия сериен всъдеход на нейния татко, крал Джордж VI.

Три години по-късно той издава особено отличие за компанията, което демонстрира, че кралското семейство цени тази марка. Това отличие е получено единствено от fj old английски автомобилни производители - Land Rover и Jaguar. Между другото, на платинената годишнина - 70 години царуване - която Елизабет II означи тази година, Land Rover ѝ подари нов Defender 130.
Daimler Super V8 LWB `Jaguar,

Друг специфичен автомобил, употребен от кралицата, е първокласният седан Jaguar Daimler V8 Super LWB. Той се появява в гаража на Бъкингамския замък през 2001 година и за три години се трансформира в транспортно средство за Елизабет II из територията на замъка Уиндзор. Тя е карала тази кола и отвън двореца, с цел да се срещне с другари.

Оборудването на седана с дълга база в цветовата скица British Racing Green е доста извънредно. Зад централния подлакътник от фабриката е обезпечен прибиращ се държач особено за чантата на Елизабет II. Тунелът съдържа бутони за включване на сини мигащи светлини, както и съоръжение за връзка с Министерството на вътрешните работи и Даунинг стрийт. Зад вътрешното огледало има чифт неоново сини светлини. Когато колата се приближи до двореца или замъка Уиндзор, с помощта на тях защитата вижда в коя от колите е кралицата.

Между другото, преди да влезе в гаража на Нейно Величество, новият Jaguar Daimler V8 Super LWB е тестван 2 500 благи или към 4000 км. След това Елизабет II го кара още 11 000 благи или 17 700 км за три години. През есента на 2013 година тази кола беше продадена на търг за £43 360. По това време пробегът на автомобила е 15 252 благи или 24 545 км.
Jaguar X-Type комби `Jaguar,

В гаража на кралица Елизабет II обаче има и доста по-прости и демократични коли, на които елементарните британци също могат да се радват. Една от тях е Jaguar X-Type комби в British Racing Green. Кралското семейство купува тази кола през 2009 година, с цел да се придвижва из територията на двореца Уиндзор.

Под капака на има бензинов мотор 3.0 V6 с мощ 231 конски сили, работещ в тандем с 5-степенна автоматизирана скоростна кутия. Многократно Нейно Величество е снимана да кара Jaguar от този модел. След 7 години деликатна употреба - през февруари 2016 година - кралското комби с първокласен бежов кожен салон беше продадено на търг.

Въпреки че е на 7 години, тъмнозеленият Jaguar X-Type тогава е в съвсем съвършено положение. До момента на продажбата той е минал 7 600 благи или почти 12 200 км. Новият притежател получи колата за £15 000.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР