Кралицата на акордеона Мие Мими, пианистът Евгени Божанов и квартет

...
Кралицата на акордеона Мие Мими, пианистът Евгени Божанов и квартет
Коментари Харесай

Аржентинско танго в зала "България"

Кралицата на акордеона Мие Мими, пианистът Евгени Божанов и квартет " Фрош " се готвят за първата си взаимна среща със софийската аудитория - довечера от 19 ч. в зала " България ". Публиката ще има опция да чуе фамозния Концерт за бандонеон, пиано и струнни на Астор Пиацола, както и неговите авторски танга в осъществяване на гостенката от Далечния изток. В първата част на концерта ще звучат музикални шедьоври от Пърсел и Шостакович.

Японската акордеонистка прави дебютния си радиозапис за NHK в Токио на 8 години. На 25 Мие Мики е към този момент учител в Хохшуле фюр мюзик в Детмолд, Германия. Като солист тя свири с реномирани оркестри, сред които Suisse Romande Orchestra (Оркестър на френскоговорящата част на Швейцария), Симфоничен оркестър на NHK в Токио, Белгийски народен оркестър под палката на диригенти като Сейджи Озава, Хироюки Иваки и Шарл Дютоа.

Самобитният почерк на пианиста Евгени Божанов го трансформира в звезда още в най-ранна възраст. През последните сезони свири с Белгийския народен оркестър, Оркестър Филхармония, Кралската филхармония на Ливърпул, Камерния оркестър на Баварското радио, Симфоничния оркестър на Малмьо, Филхармония Артуро Тосканини и Оркестъра на Санта Чечилия в Рим.

Създаден през 2007 година, квартет " Фрош " построява амбициозните си стратегии с приоритет към актуалната музика. Благодарение на младите и отдадени музиканти публиката чува творби, които не се извършват у нас, а постоянно участва и на раждането на напълно нови композиции.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР