Кралица Елизабет одобри плана на премиера Борис Джонсън за спиране

...
Кралица Елизабет одобри плана на премиера Борис Джонсън за спиране
Коментари Харесай

Край! Кралицата одобри плана на Борис Джонсън и...

Кралица Елизабет утвърди проекта на премиера Борис Джонсън за прекъсване работата на английския парламент от 9 септември до 14 октомври, предадоха международните организации, представени от Блиц.

 

Днес Борис Джонсън поиска от кралицата да спре краткотрайно работата на Народното събрание (пророгация) - точно до 14 октомври. Тази дата е единствено две седмици преди крайния период за излизане на Острова от Европейския съюз.

Това значи, че депутатите най-вероятно няма да имат време да гласоподават договорка за Brexit и Англия ще напусне Общността без съглашение. Джонсън изрично отхвърля, че това е неговата цел, съобщи Би Би Си. 

В публикувано от кабинета на премиера известие се споделя, че главен приоритет в законодателната стратегия на държавното управление е ново съглашение с Европейски Съюз. Ако такова бъде реализирано, законопроектът ще бъде импортиран в Народното събрание и прегледан оптимално бързо, тъй че да бъде признат до 31 октомври.

Гласуването на държавната стратегия за идната година ще се проведе вероятно на 21 и 22 октомври.

На 14 октомври би трябвало да е годишното послание на монарха към двете камари и елита на Обединеното кралство.

В момента английският парламент не заседава поради провеждането на годишните конференции на трите съществени партии в страната. Последен ще се организира Конгресът на ръководещите консерватори. Очаква се той да завърши на 2 октомври.

Европейски Съюз не желае да разяснява последните развития към Brexit във Англия. От съюза обявиха, че остават настрани от избухналата олелия към решението на държавното управление да спре работата на Народното събрание, съобщи Асошиейтед прес.

„ Европейски Съюз не разяснява вътрешнополитически процедури в нашите страни членки. Няма и да спекулираме какво значи ставащото във връзка с последващи стъпки ", сподели говорителката на Европейската комисия Мина Андреева.

Британският договарящ за Brexit Дейвид Фрост е в Брюксел за експертни диалози с дипломати в опит да реализира някакъв прогрес. Андреева добави, че Европейски Съюз ще направи оценка на всяко вероятно предложение на Англия, " което е съвместимо " със съглашението за овакантяване, реализирано от Брюксел с предходния английски министър председател Тереза Мей.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР