Кралица Елизабет II ще има едно царство по-малко от следващата

...
Кралица Елизабет II ще има едно царство по-малко от следващата
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II губи едно от владенията си

Кралица Елизабет II ще има едно царство по-малко от идната седмица, откакто Барбадос скъса окончателните си имперски връзки с Англия.

Островната страна ще в профил 95-годишната кралица като собствен държавен глава и ще се разгласи за република в понделеник, разяснява CNN. Бившата английска колония, която получи самостоятелност през 1966 година, възроди проекта си да стане република предишния септември, като генерал-губернаторът на страната Сандра Мейсън сподели, че „ пристигнало е времето изцяло да оставим колониалното си минало зад тила си “. 73-годишнaта Мейсън, която е някогашен правист, ще постави клетва като първият президент на островната страна с малко под 300 000 поданици на гала късно в понеделник вечерта.Парламентът на Барбадос избра Мейсън предишния месец.

На тържествата ще участва принц Чарлз, правоприемник на английския престол и предстоящ глава на Британската общественост. Той одобри поканата на премиера Миа Амор Мотли да бъде почетен посетител. „ Да станеш република е пълноправие “, сподели Гай Хюит, който беше висш комисар на Барбадос в Обединеното кралство сред 2014 и 2018 година „ Правя аналогията с това, когато детето порасне и получи лична къща, получи своя лична ипотека, връща на родителите им ключовете, тъй като написа, че продължаваме напред ", уточни той.

Решението на Барбадос д астане република е първи случай от близо три десетилетия, когато една страна избра да отстрани английския монарх като държавен глава. Последната нация, която направи това, беше остров Мавриций през 1992 г.  Барбадос, също като Мавриций, има намерение въпреки всичко да остане част от Британската общественост, към този момент като република.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР