Крал Чарлз Трети пристигна в Берлин с кралицата-консорт Камила. Това

...
Крал Чарлз Трети пристигна в Берлин с кралицата-консорт Камила. Това
Коментари Харесай

Берлин посрещна Чарлз Трети

Крал Чарлз Трети дойде в Берлин с кралицата-консорт Камила. Това е първото му задгранично държавно посещаване като монарх, откакто първата му планувана аудиенция до Франция беше анулирана поради митингите в страната.

Кацайки на летище Берлин " Бранденбург " в сряда следобяд, Чарлз и брачната половинка му бяха посрещнати от немски публични лица, като Камила получи букет цветя. От летището кралската двойка се насочи към Бранденбургската врата в центъра на града за гала по посрещане с военни почести.
-->
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер и брачната половинка му Елке Буденбендер постлаха аления килим за гостуващия монарх. Те посрещнаха Чарлз и Камила на " Паризер плац " (Парижкия площад) с цялостно церемониално посрещане.



Това е първият път, когато държавен глава публично е посрещнат пред Бранденбургската врата в Берлин, а не в замъка Белвю, формалната резиденция на немския президент.

Когато членовете на кралското семейство излязоха от колата, тълпата аплодираше, а последователите нетърпеливо развяваха немски и английски флагове над главите им.

След осъществяване на националните химни на двете страни, кралят, съпроводен от президента, инспектира почетната армия, преди да зарадва тълпите, като се насочиха към тях, с цел да ги поздравят.

Камила - облечена в тюркоазена рокля и палто с шапка от ирландския модист Филип Трейси и съпроводена от Буденбендер, направи същото от другата страна на Паризер Плац.

По-рано полицията ограничи достъпа до " Паризер плац ", където след инспекции за сигурност към 1500 фенове бяха позволени да гледат посрещането на краля от армията.

Около 900 служители на реда през днешния ден подсигуряват сигурността на английския крал Чарлз Трети и брачната половинка му Камила в Германия, съобщи представител на полицейската работа, представен от ДПА. Районът към първокласния хотел " Адлон " до Бранденбургската врата, където отсяда фамилията, е отцепен. Заграждения с вход са ситуирани и в по-широкия държавен регион, където Чарлз ще бъде посрещнат в двореца Белвю - формалната резиденция на федералния президент, както и във федералната канцелария и в Бундестага.



Специални звена на немската федерална полиция и охранители от Англия ще дават отговор за непосредствената сигурност на английското кралско семейство. Кучета, подготвени да откриват експлозиви, също ще обхождат основни местоположения и транспортни средства.

Утре броят на ангажираните служители на реда се чака да стигне 1100, защото кралската двойка има наситена стратегия в Берлин.

Чарлз Трети ще произнесе в четвъртък тирада в немския парламент и ще се срещне с украински бежанци в Германия. Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер и кралската двойка ще посетят германо-британска военна част в провинция Бранденбург, западно от Берлин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР