Крал Чарлз III се срещна с религиозни водачи за насърчаване

...
Крал Чарлз III се срещна с религиозни водачи за насърчаване
Коментари Харесай

Крал Чарлз III се среща с религиозни лидери за насърчаване на мира в последния ден от посещението си в Кения

Крал Чарлз III се срещна с религиозни водачи за поощряване на мира и сигурността през последния ден от четиридневното му пътешестване до Кения

От EVELYNE MUSAMBI Associated Press, 3 ноември 2023 година, 7:48 ч.

НАЙРОБИ, Кения -- НАЙРОБИ, Кения (AP) — Крал Чарлз III се срещна с религиозни водачи в петък, с цел да предизвиква мира и сигурността в Кения по време на последния ден от четиридневното си пътешестване.

Кралят прекара една дъждовна петъчна заран в обиколка на джамията Мандри, най-старата джамия в Източна Африка, преди да се срещне с християнски, индуски, мюсюлмански и африкански обичайни религиозни водачи в англиканска катедрала в крайбрежния град Момбаса на Кения. В района се следи повишаване на радикализацията и бойци, които отвличат или убиват кенийци.

Кения чества 60-ата годишнина от своята самостоятелност през декември след десетилетия на английско ръководство. Двете страни имат близки — въпреки и от време на време предизвикателни — връзки след революцията Мау Мау, продължителната битка против колониалното ръководство, в която починаха хиляди кенийци.

Въпреки че той не се извини категорично за дейностите на Англия в нейната някогашна колония, Чарлз изрази по-рано по време на визитата своята „ най-голяма тъга и най-дълбоко страдание “ за насилието от колониалната ера, цитирайки „ отвратителните и неоправдани актове на принуждение “, осъществени против кенийци защото се стремяха към самостоятелност.

Протестиращите, настояващи за опрощение на краля за колониалните злоупотреби и репарации на жертвите, бяха спрени от полицията през първия ден от пътуването. Планирана конференция на жертви на нарушавания на правата на индивида от образованието на английските сили в град Нанюки беше наложително анулирана от полицията.

Пътуването на Чарлз е първото му държавно посещаване в Държава от Британската общественост като монарх и такава, която е цялостна със символика. Майката на Чарлз, починалата кралица Елизабет II, научава, че е станала монарх на Обединеното кралство, до момента в който посещава резерват за дивеч в източноафриканската страна - по това време английска колония - през 1952 година

На срещата на Чарлз с Крайбрежния междурелигиозен съвет на духовниците в мемориалната катедрала на Момбаса беше открита плоча, отбелязваща неговото посещаване.

Междувременно кралица Камила се срещна със чиновници, доброволци и оживели от полово и учредено на пола принуждение в офисите на организация за отбрана на дамите, наречена Sauti ya Wanawake, суахили за „ Гласът на дамите “, с цел да показа личния си опит от работа с оживели и да научи по какъв начин групата поддържа хора, претърпели сходни офанзиви. Подариха й суахили шал, прочут на локалните като канга.

По-късно кралската двойка посети Форт Исус, обект на международното завещание на ЮНЕСКО, издигнат от португалците през 1500 година и се срещна с локални художници, чиито произведения бяха изложени там. Кралят и кралицата бяха почерпени с параден танц на крайбрежната общественост Mijikenda във форта, преди да се качат на туктук - електрическа моторизирана рикша - за опция за фотография, преди да бъдат изпратени от кенийския президент Уилям Руто на интернационалното летище Moi в Момбаса, с цел да приключат визитата.

По-рано по време на визитата Чарлз се срещна със фамилии на известни борци за независимост на Кения. Докато беше на брега, кралят наблюдаваше обучение на елитна част от подготвени във Англия морски пехотинци на Кения и посети планове за запазване.

В Найроби кралската двойка беше почерпена с осемстепенна вечеря на държавния прием и се наслаждения на сафари в Националния парк на Найроби. Кралят опита улична храна, до момента в който се срещаше с млади бизнесмени и иноватори, до момента в който кралицата хранеше с бутилка осиротяло слонче. Кралят също сподели някои езикови умения на суахили по време на речите си на държавния прием, проведен от президента Руто.

Също по този начин по време на визитата Англия разгласи 4,5 милиона паунда ($5,5 милиона) в ново финансиране в поддръжка на просветителните промени в Кения.

Кенийските медии отразяваха онлайн множеството от уговорките на кралската двойка. Вълнението беше явно измежду тези, които ги срещнаха, като на разнообразни места се чуха викания като „ да живее кралят “.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР